Ga naar de inhoud
Entertainment

Van déze kinderseries en -films is ook een volwassen versie gemaakt

Fate: The Winx Saga Beeld © Netlfix

Soms is het leuk om even terug de tijd in te gaan met een serie of film waar je als kind met veel plezier naar keek. Maar wat misschien nóg leuker is, is je favoriete serie of film in een volwassen jasje zien. Tegenwoordig heb je dan keus genoeg, want er zijn heel wat klassiekers die opnieuw zijn gemaakt, maar dan nét even anders.

Winnie the Pooh

Het goudgele beertje keert binnenkort terug, maar op een andere manier dan je zou verwachten. Het Disneyfiguurtje is namelijk niet alleen maar uit op honing, maar ook op bloed. Winnie the Pooh krijgt zijn eigen horrorfilm genaamd Blood and Honey. De film is in slechts tien dagen gefilmd in Engeland en gaat over Winnie en Knorretje die na een tekort aan voedsel besluiten te gaan jagen op mensen.

Winnie
Lees ook:
Winnie the Pooh komt tot leven in eigen horrorfilm

De Teletubbies

Ook de Teletubbies maken binnenkort een comeback: Netflix blaast de kinderserie nieuw leven in. De streamingdienst komt met een animatieserie die gebaseerd is op de van oorsprong Britse kindershow. Acteur Tituss Burgess, bekend van de serie Unbreakable Kimmy Schmidt, neemt de rol van verteller op zich in de animatieserie. De serie is vanaf 14 november op Netflix te zien.

Winx Club

Een serie die al een tijdje op Netflix staat is de liveaction-remake van de animatieserie Winx Club. Deze populaire kindershow van Nickelodeon is in een volwassen jasje gestoken genaamd Fate: The Winx Saga. Volgens de makers is het een coming-of-age-verhaal over vijf feeën die op het magische internaat Alfea in de 'Otherworld' leren hoe ze hun magische krachten kunnen beheersen. Ondertussen ontdekken ze ook nog eens hoe ze moeten omgaan met liefde, rivaliteit en de monsters die een bedreiging voor hun bestaan vormen. Er staan twee seizoenen van deze serie op Netflix.

Alfea
Lees ook:
Alfea opent haar deuren voor tweede seizoen Fate: The Winx Saga

De Kleine Zeemeermin

Ook fans van De Kleine Zeemeermin kunnen hun geluk niet op, want ook hier is een liveaction-film van gemaakt, die vanaf 26 mei 2023 in de bioscopen zal draaien. In de film zien we dat prinses Ariël de onderwaterwereld wil inruilen voor een leven op het vasteland, maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Ariël wordt gespeeld door actrice Halle Bailey: zij is hiermee de eerste zwarte actrice die de rol van Ariël op zich neemt.

Trevor
Lees ook:
Trevor Noah haalt hard uit naar racistische reacties op Little Mermaid

iCarly

Ook de Nickelodeon-hit iCarly is in een nieuw jasje gestoken. De reboot van de serie werd in juni 2017 voor het eerst uitgezonden en is pure nostalgie. De originele hoofdrolspelers Miranda Cosgrove, Jerry Trainor en Nathan Kress schitteren namelijk opnieuw in de reboot, maar worden nu gevolgd als volwassenen. Als jij je dus altijd hebt afgevraagd hoe ze terecht zijn gekomen, dan is dit je kans. iCarly is vooralsnog alleen op Paramount+ te zien.

iCarly-reboot
Lees ook:
iCarly-reboot is geen tienerserie meer: 'Ook seksuele situaties'

The Lion King

We zullen nog even geduld moeten hebben, maar in 2024 verschijnt er een prequel van de Disneyhit The Lion King. Deze gaat Mufasa: The Lion King heten en draait om de jongere versie van Simba’s vader en zijn broer Taka (die later Scar wordt). "Ik denk dat je een hoop bekende gezichten gaat zien. Het is een prequel in de zin dat het over dezelfde personages gaat, maar we gaan duidelijk zien hoe ze zo geworden zijn. Dus we gaan terug in de tijd met deze personages”, aldus filmregisseur Barry Jenkins.

Bron: RTL Boulevard