Ga naar de inhoud
Entertainment

NPO 2 zendt dinsdag herdenking 30 jaar Bijlmerramp uit

Beeld © ANP

De herdenking van de Bijlmerramp van 1992 wordt dinsdag exact dertig jaar na de ramp uitgezonden op NPO 2. Dat maakt de NPO vrijdag bekend. Mark Visser (41) presenteert de herdenking en Martijn Bink (50) is als verslaggever ter plaatse.

Op 4 oktober 1992 boorde een vrachtvliegtuig van El Al zich in twee flats in de Bijlmer. De ramp kostte tientallen mensen het leven.

Omroep
Lees ook:
Omroep ZWART komt dertig jaar na Bijlmerramp met documentaire

De herdenking begint in het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam-Zuidoost. Daar komen overlevenden, nabestaanden en andere genodigden bijeen en worden toespraken gehouden door onder anderen de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en een lid van het kabinet. In een stille tocht gaat het gezelschap naar de rampplek. Daar zullen de namen van de slachtoffers worden voorgelezen. Vervolgens is er een kranslegging door onder anderen overlevenden en nabestaanden.

Hoofdrolspeler
Lees ook:
Hoofdrolspeler werd 'heel zenuwachtig' op set Bijlmerramp-serie

Naast de registratie van de herdenking zullen ook korte reportages met nabestaanden en betrokkenen te zien zijn. Mark Visser spreekt met gasten over de impact die de vliegramp heeft gehad.

Serie
Lees ook:
Serie over Bijlmerramp eind september op tv

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore