Ga naar de inhoud
Entertainment

Whoopi Goldberg uit kritiek op serie over moordenaar Jeffrey Dahmer

Whoopi Goldberg Beeld © ANP

Whoopi Goldberg (66) heeft kritiek op de Netflixserie die is gemaakt rondom seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. "Als ik familie zou zijn van de slachtoffers zou ik woedend zijn", zegt Whoopi in de Amerikaanse talkshow 'The View'.

"Ik denk dat je je ervan bewust moet zijn dat veel mensen die deel uitmaken van dit verhaal nog onder ons zijn"

Whoopi is van mening dat het maken van de serie heftig kan zijn voor de nabestaanden. De serie van producent Ryan Murphy vertelt over het leven van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer (1960-1994), die ook bekend stond als de 'Milwaukee Cannibal'. Hij doodde zeker zeventien mannen en jongens die hij vooral oppikte in uitgaansgelegenheden voor gays. Hij martelde ze en na hun dood had hij seks met hun lichamen en at hij delen van hun lichamen op.

Whoopi
Lees ook:
Whoopi Goldberg woedend door mogelijke afschaffing abortus VS

De actrice uit kritiek op de maker van de serie, Ryan, die ze overigens wel 'een geweldige' schrijver vindt. "Om in een serie te zien hoe je kind wordt vermoord. Dat je moet luisteren naar hoe het is gegaan", vertelt Whoopi. "Dat kun je je niet voorstellen", vervolgt ze. "Ik denk dat je je ervan bewust moet zijn dat veel mensen die deel uitmaken van dit verhaal nog onder ons zijn."

Whoopi
Lees ook:
Whoopi Goldberg krijgt zware kritiek na holocaust-uitspraken

De serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story was de afgelopen dagen wereldwijd het best bekeken programma van de streamingdienst.