Ga naar de inhoud
Entertainment

Gouden Kalveren worden vanavond weer uitgereikt

Beeld © ANP

Op het Nederlands Film Festival in Utrecht worden vrijdagavond weer de Gouden Kalveren uitgereikt. Grote kanshebbers op de belangrijkste prijzen voor Nederlandse films, documentaires en series zijn onder meer de films 'Knor' en 'Do Not Hesitate' en de series 'Het Jaar van Fortuyn' en 'Dirty Lines'.

De thriller Do Not Hesitate, de Nederlandse Oscar-inzending van vorig jaar, is dit jaar met acht nominaties de grootste kanshebber. De film maakt onder meer kans in de categorie Beste film en neemt het daarin op tegen Narcosis, Knor, Nr. 10 en Pink Moon. Narcosis, de Nederlandse inzending voor de Oscars van dit jaar, is vier keer genomineerd. Knor heeft vijf nominaties, Nr. 10 heeft er drie en Pink Moon twee. De film Knor is de eerste animatiefilm in de Nederlandse geschiedenis die kans maakt op een Gouden Kalf.

Uitreiking
Lees ook:
Uitreiking Gouden Kalveren te zien op televisie

Het Jaar van Fortuyn, Dirty Lines en Rampvlucht zijn de grote kanshebbers onder de series en maken allen kans op de titel Beste dramaserie. Het Jaar van Fortuyn en Dirty Lines hebben drie nominaties, Rampvlucht - een dramaserie over de Bijlmerramp die op het Nederlands Film Festival in première ging - twee keer.

Organisatie
Lees ook:
Organisatie Gouden Kalveren reageert op ophef rondom uitreiking

In de categorie Beste hoofdrol dramaserie maken Jeroen Spitzenberger (Het Jaar van Fortuyn), Thomas Höppener (Rampvlucht) en Jennifer Hoffman (Deep Shit) kans. Voor Beste hoofdrol speelfilm zijn Hanna van Vliet (ANNE+), Joes Brauers (Do Not Hesitate), Julia Akkermans (Pink Moon), Thekla Reuten (Narcosis) en Yannick Jozefzoon (Femi) genomineerd.

Ophef
Lees ook;
Ophef na uitreiking Gouden Kalveren: geen vrouwen gewonnen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore