Ga naar de inhoud
Entertainment

Wietze de Jager toch niet met ouderschapsverlof, 'wilde discussie'

Wietze de Jager Beeld © ANP

Begin deze week laat radiomaker Wietze de Jager (33) in 'De 538 Ochtendshow' weten dat zijn werk in combinatie met zijn privéleven hem te veel wordt. Hierdoor voelt hij zich tekortschieten als vader van zijn drie kinderen. Radio 538 reageert vandaag bij RTL Boulevard op deze uitlatingen en Wietze zelf ook.

"Hij blijft de ochtendshow met veel plezier volledig presenteren"

Tijdens de uitzending van afgelopen maandag vertelt Wietze dat hij de werkzaamheden rondom zijn dagelijkse ochtendshow heeft onderschat. Vanwege zijn drukke werkdagen knaagt het aan hem dat hij niet de leukste vader voor zijn kinderen kan zijn. "Dan heb je het gevoel dat je het net niet goed genoeg kan doen. Ik wil gewoon met de juiste energie bij mijn kinderen zijn." Om die reden zegt hij aanvankelijk te overwegen om een stapje terug te doen door bijvoorbeeld in één keer zijn 78 weken aan ouderschapsverlof op te nemen. Aan het einde van het gesprek besluit Wietze toch te proberen één dag in de week minder te gaan werken. 

Vandaag laat Radio 538 in een statement echter weten dat Wietze dit helemaal niet gaat doen. "Hij blijft de ochtendshow met veel plezier volledig presenteren." Volgens de zender wilde Wietze dit onderwerp aansnijden om een interessante discussie op gang te brengen met de luisteraars. "Iets wat is gelukt: diverse media berichten erover en Wietze en Klaas hebben met luisteraars de voors en tegens belicht in het radioprogramma."

Wietze
Lees ook:
Wietze de Jager voelt zich tekortschieten als vader door drukke radioshow

"Wietze houdt van zijn gezin én zijn werk en hoe dat te combineren is soms een uitdaging", vervolgt de zender. "Zelf vindt hij ouderschapsverlof een fantastische mogelijkheid, maar gezien zijn werk heeft hij niet de intentie daar zelf gebruik van te maken. Hij hoopt vooral dat iedereen zelf de juiste afweging kan en mag maken."

We hebben Wietze zelf ook nog even gesproken en hij beaamt dat er van een ouderschapsverlof voorlopig geen sprake is. Wietze stelt dat het radiofragment serieuzer is opgepakt dan zijn bedoeling was. Dat het onderwerp gesprek van de dag is geworden, zit de radiomaker echter niet dwars: hij heeft geen spijt van zijn beslissing. "Ik vond het interessant om alle verschillende meningen te horen van de luisteraars. Dat er van geschrokken werd, vond ik wel een compliment. Dat mijn collega's dachten: straks moeten we hem missen." 

Wietze
Lees ook:
Wietze de Jager verliest opdracht en moet 'vreemde' tattoo zetten

Samen met zijn vrouw Lieke is hij de trotse ouder van de 5-jarige Juul Bettie, de 2-jarige Kees Valentijn en de 4-jarige Harm-Adam. 

Wietze de Jager opgesloten na spannend avontuurtje met zijn vrouw

04:14