Ga naar de inhoud
Entertainment

Vergeet Bridgerton: kostuumdrama Die Kaiserin over Sisi nu te zien

Die Kaiserin Beeld © Netflix

Het leven van keizerin Elisabeth 'Sisi' van Oostenrijk (1837-1898) is in de loop der jaren al vaak verteld. Afgelopen jaar nog keert Sisi bij de NPO terug en al na één dag breekt het Duitse kostuumdrama alle records. Kan Netflix dat beter? We gaan het zien, want vanaf vandaag is er bij de streamingdienst een serie over haar leven te bingen,

Het verhaal van de keizerin van Oostenrijk en later koningin van Hongarije, is er een dat veel mensen aanspreekt. Netflix kan het dan ook niet laten om er een serie van te maken die inhaakt op de periode nadat Sisi en keizer Franz elkaar het ja-woord hebben geven: Die Kaiserin, zo luidt de titel.

Zo
Lees ook:
Zo ziet de cast van de nieuwe Sisi-serie er in het echt uit

Door een ongelooflijke speling van het lot en tegen alle verwachtingen in ontvlamt een buitengewone liefde tussen keizer Franz (Philip Froissant) en Elisabeth (Devrim Lingnau). Samen slaan zij een gevaarlijk pad in. Elisabeth, verwikkeld in een machtsstrijd en intriges, gaat de confrontatie aan met degenen die niet in haar geloven.

Speciaal
Lees ook:
Speciaal voor Bridgerton-fans: de eerste beelden van de spin-off met Queen Charlotte

Het leven van de vorstin werd in de jaren vijftig onder de titel Sissi (voor de gelegenheid met twee ss'en) suikerzoet verfilmd in Oostenrijk, met de jonge Duitse Romy Schneider in de hoofdrol. De trilogie werd een hit van jewelste en wordt nog steeds door tv-stations in verschillende landen uitgezonden, vooral rond kerst. Het leven van de keizerin was ook al eens het onderwerp van een musical, die eveneens in Nederland op de planken werd gebracht. 

Die Kaiserin is nu te zien bij Netflix. En er is meer: Netflix kondigt nóg 120 nieuwe titels aan.

Je hoeft je niet te vervelen: Netflix kondigt 120 nieuwe titels aan

02:14
Tragische
Lees ook:
Tragische film over leven Marilyn Monroe nu op Netflix