Ga naar de inhoud
Entertainment

De Allerslimste Mens ter Wereld-presentator Erik Van Looy maakt op tv relatiebreuk bekend

Erik Van Looy in De Allerslimste Mens ter Wereld Beeld © De Allerslimste Mens ter Wereld/GoPlay

Een opvallende bekentenis in 'De Allerslimste Mens ter Wereld', de Vlaamse variant van 'De Slimste Mens' waarop onze reeks gebaseerd is. Presentator Erik Van Looy (60) laat in de uitzending weten dat zijn relatie met topmodel Ingrid Parewijck (43) gestrand is.

"We zijn niet meer samen"

Als in de vijftiende aflevering de vraag voorbij komt over het fenomeen 'short king' - wat betekent dat de vrouw groter is dan haar mannelijke partner - probeert jurylid Pedro Elias er een grapje van te maken door naar de presentator te gaan. Hij vraagt hem of hij ook een 'short king' is.

"Jouw vrouw, die is toch ook keilang", oppert Pedro, waarna de situatie al snel ongemakkelijk wordt. "We zijn niet meer samen", reageert Erik en gaat vlug door. "Volgende vraag. Helaas."

NPO
Lees ook:
NPO 2-kijkcijferhit De Slimste Mens gaat verhuizen

De presentator vormde zo’n vijf jaar een koppeltje met het model, dat onder meer prijkte op de covers van Vogue en Elle, en al die tijd liet het duo zo goed als niets los over hun privéleven. In 1993 stapte Erik al eens in het huwelijksbootje, maar in 2014 kondigde hij de scheiding aan. "Mijn vrouw en ik hebben beslist om uit elkaar te gaan. We hebben nooit samen interviews gegeven, en zullen ook geen commentaar geven of terugblikken op ons huwelijk", zei hij toen een korte mededeling aan de media. Met zijn toenmalige vrouw heeft de Belg een zoon, Lucas.

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem en Philip Freriks gaan door met De Slimste Mens