Ga naar de inhoud
Gangsta's Paradise

Rapper Coolio op 59-jarige leeftijd overleden

Coolio in 2019. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte

De Amerikaanse rapper Coolio is gisteeren in Los Angeles op 59-jarige leeftijd overleden, bevestigt zijn manager en goede vriend Jarez Posey aan CNN. In de jaren 90 werd Coolio (echte naam: Artis Leon Ivey Jr.) bekend met nummers als Gangsta's Paradise en Fantastic Voyage.

Waaraan de rapper is overleden, maakt zijn management niet bekend. Volgens entertainmentwebsite TMZ bezocht Coolio het huis van een vriend, waar hij mogelijk als gevolg van een hartaanval dood op de grond werd gevonden.

Grammy Award

Met het nummer Gangsta's Paradise won Coolio in 1996 een Grammy voor de beste solo-act in de categorie rap. Het nummer is op YouTube meer dan 1 miljard keer bekeken.

Gangsta's Paradise is ook de soundtrack van de film Dangerous Minds met in de hoofdrol Michelle Pfeiffer. Ze speelt daarin een lerares op een middelbare school in een achterbuurt in Californië die ondanks grote moeite contact weet te leggen met haar ongemotiveerde leerlingen.

Wapenbezit

De rapper werd in het verleden verschillende keren veroordeeld, onder meer vanwege wapenbezit. De laatste keer was zes jaar geleden.