Ga naar de inhoud
Entertainment

Thierry Baudet zet aangifte tegen Johan Derksen door

Thierry Baudet Beeld © ANP

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet (39) zet zijn aangifte tegen televisiepersoonlijkheid Johan Derksen (73) door. Het Openbaar Ministerie heeft de liquidatie-opmerking van Johan op televisie beoordeeld als strafbaar, meldt een woordvoerder van FVD aan RTL Boulevard.

Vorige week liet het OM in Den Haag weten dat het onderzocht of Johan een strafbare uiting heeft gedaan in een uitzending van de SBS-talkshow Vandaag Inside. Het onderzoek volgde op een melding van Thierry bij het OM over bedreiging. Het draait om een opmerking van Johan die zei dat Thierry moest worden 'geliquideerd'. Direct na zijn uitspraak, zei Johan dat het een verspreking betrof. Hij bedoelde naar eigen zeggen 'dat ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen'.

Thierry
Lees ook:
Thierry Baudet vader geworden van een zoontje: 'Dolgelukkig'

Justitie keek na de melding of het zinvol is om aangifte te doen. Volgens FVD is dat volgens het OM inderdaad het geval. Het Team Bedreigde Politici (TBP) van de politie-eenheid in Den Haag stelt de aangifte op en Thierry zet hier donderdag zijn handtekening onder, aldus de woordvoerder.

Thierry
Lees ook:
Thierry Baudet negeert Mark Rutte en bezoekt illegaal sportschool

Johan had eerder gezegd heel verbaasd te zijn dat er ophef was ontstaan over zijn opmerking.

Johan Derksen weigert excuses aan te bieden na verspreking Baudet

02:18