Ga naar de inhoud
Entertainment

Bettina Holwerda wil Jim slaan in zijn slaap: 'Haat mensengeluiden'

Bettina Holwerda en Jim Bakkum Beeld © ANP

Bettina Holwerda (43) doet een opmerkelijke onthulling in de radioshow 'De Wild In De Middag'. Ze legt uit dat ze last heeft van misofonie, een neurologische aandoening waarbij specifieke geluiden extreme gevoelens van woede, walging of haat opwekken. Dit gaat bij Bettina zo diep dat ze soms de neiging heeft om mensen te slaan. Jim Bakkum (35) heeft dit 'bijna' aan den lijve ondervonden.

"Hij heeft weleens een piep in zijn neus en smakt ook weleens"

In de radioshow van Ruud de Wild vertelt Bettina dat ze de afgelopen nacht geen oog heeft dichtgedaan. Haar ventilator is namelijk stuk en dat zorgt bij haar voor de nodige irritatie: "Ik heb altijd een waaier aan, want ik kan niet niet tegen mensengeluiden." Aangezien er 'een mens' - Jim - naast haar ligt, die 'gelukkig ademt', maar wel ontzettend veel geluid maakt, heeft de actrice de hele nacht wakker gelegen. "Hij heeft weleens een piep in zijn neus en smakt ook weleens. (...) Op een gegeven moment wil ik hem bijna slaan", legt ze uit. Gelukkig is het niet persoonlijk, want Bettina kan 'überhaupt' niet tegen mensen die ademhalen. Ook mensen die smakken, fluiten of fluisteren moeten uitkijken voor de actrice.

Jim
Lees ook:
Jim Bakkum met 'tranen in de ogen' na vinden modellenfoto's Bettina

Als Jim last zou hebben van snurken, heeft Ruud wel een tip. De radiomaker heeft namelijk zijn neus laten doen om dit te bestrijden. Bettina zoekt naar een andere oplossing en grapt dat ze therapie overweegt. "Nee, er is mee te leven", zegt ze vervolgens. Toch vraagt ze zich af of ze niet gek is: "Zijn er mensen die ook willen laten weten of ze net zo gek zijn, want dan voel ik me niet zo alleen." 

Bettina
Lees ook:
Bettina Holwerda had 'fuck de liefde'-fase voor relatie met Jim Bakkum

Dat Jim vervelende geluiden produceert, heeft er gelukkig nog niet voor gezorgd dat Bettina gillend bij hem wegrent. De twee zijn inmiddels een huwelijk, drie kinderen en jaren aan ervaring rijker samen. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun rol als Danny en Sandy in de musical Grease. Met RTL Boulevard blikken ze terug op hun ontmoeting. 

 

Grease meer dan een musical voor Jim en Bettina: 'Begin van ons leven'

02:11