Ga naar de inhoud
Entertainment

EO maakt jongerenserie over Nederlands slavernijverleden

Daniël Kolf Beeld © ANP

De EO werkt aan een jeugdserie over het Nederlandse slavernijverleden. 'Kofi's Tori' wordt gedraaid in Suriname en is vanaf 10 november te zien op Zapp.nl en het YouTube-kanaal van NPO Zapp. Een preview van de serie is half oktober te zien op het festival Cinekid in Amsterdam, maakte de omroep woensdag bekend.

"De toekomst moet haar verleden kennen, zodat deze zich niet zal herhalen"

In Kofi’s Tori deelt Kofi, een 14-jarige tot slaaf gemaakte tiener, vloggend zijn verhaal. Hij vertelt over het leven op de plantage, zijn broer, zijn baas, over verliefd zijn als tot slaaf gemaakte, zijn verleden en uiteindelijk zijn vluchtpoging.

Prins
lees ook:
Prins William spreekt zich uit: 'Slavernij had nooit mogen gebeuren'

Kofi, de hoofdrol in de online jeugdserie, wordt vertolkt door Daniël Kolf. De acteur, bekend van onder meer De Libi, groeide op in Suriname en verhuisde in 2015 naar Nederland. "De serie vertelt een belangrijk stukje geschiedenis, het slavernijverleden", stelt Daniël. "Omdat we het verhaal vloggend en via socials delen is het straks te zien voor een nieuwe generatie. De toekomst moet haar verleden kennen, zodat deze zich niet zal herhalen."

Zo
lees ook:
Zo maakte Halsema namens Amsterdam excuses voor het slavernijverleden

Andere acteurs in de serie zijn Keisha Doest, als het meisje waar Kofi verliefd op wordt, en Roeland Fernhout als plantagebaas. Kofi’s Tori wordt geproduceerd door Stepping Stone Producties. De serie wordt geregisseerd door Robbert Doelwijt jr. en is geschreven door Sergej Groenhart en Shirley Gast.

Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over