Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers gefrustreerd om rokend stel in Vier Handen Op Eén Buik

Arjen en Sharona in Vier Handen op een Buik Beeld © BNNVARA / screenshot uit Vier Handen op een Buik 27-09-2022

In 'Vier Handen Op Eén Buik' leren we Sharona (19) kennen. Zij is zwanger van haar vriend Arjen (38). Ondanks het leeftijdsverschil van 19 jaar is het stel al na een paar weken zwanger. Allemaal leuk en aardig, maar de twee roken nog volop tijdens de zwangerschap. En dat kan natuurlijk echt niet, vinden de kijkers van het programma.

"Er komt bij maar 1 vraag op: WAAROM?"

Arjen woont in een antikraak woning dichtbij het spoor. Sharona woont bij hem in, maar staat niet bij hem ingeschreven, omdat er geen kinderen mogen wonen in antikraak.

Het is tijd dat de bekende ouders langskomen om het stel te leren kennen. Dit keer zijn het Özcan Akyol en zijn vrouw Anna van der Breemer. "Wie zijn dat?" reageert het zwangere stel. Özcan en Anna zijn benieuwd naar de liefdesgeschiedenis van Sharona en Arjen. Hoewel het geen liefde op het eerste gezicht was, is het koppel wel heel snel zwanger. 

Het stel rookt volop; Arjen maakt de sigaretten zelf met een klikapparaat. Anna vraagt hoeveel sigaretten Sharona rookt. "Ik rook nog steeds tien-vijftien per dag." Sharona legt uit dat ze zich verveelt en dan snel naar de sigaretten grijpt. Wat doet ze dan de hele dag? "Een beetje schoonmaken en Netflixen." 

Twitter
Lees ook:
Twitter prijst 20-jarige moeder Meli uit Vier Handen Op Eén Buik

Anna vat de koeien bij de horens en vraagt het stel mee naar het ziekenhuis. Hier leggen experts uit wat het effect is van roken op de zwangerschap. En dat is even slikken. "Vond het wel eng om te horen", reageert Sharona. 

Kijkers zijn in shock dat Sharona überhaupt rookt tijdens haar zwangerschap. '19 jaar leeftijdsverschil. 2 maanden relatie. Antikraak wonen, roken als een ketter tijdens haar zwangerschap. Er komt bij maar 1 vraag op: WAAROM?', schrijft een bezorgde kijker. Een ander zegt: 'Ik kan hier wel om janken. Deze mensen krijgen gewoon een baby, rokend en al...'

(Tekst gaat verder onder de tweets.)

Na de afspraak in het ziekenhuis willen ze beiden nu wel stoppen. Maar de eerste week mislukt de poging meteen. Een paar dagen later probeert Sharona weer te stoppen. Anna gaat op bezoek om te vragen hoe het gaat. "Het was best pittig. Maar we hebben niks meer in huis."

Een paar weken later wordt Sharona ingeleid, omdat de hartslag van de baby te hoog is. Sharona heeft het heel zwaar tijdens de bevalling, maar als de baby er is, houdt ze haar kleine baby vol geluk vast. "Gelukkig is het gezond en wel geboren." Ze noemen hun kindje Dexx. "Ik ben trots op mezelf", zegt Sharona na de bevalling.

Zussen
Lees ook:
Zussen krijgen strenge aanpak in Vier handen op één buik

Na een paar weken maakt Sharona een vlog. Ze vindt het vervelend dat ze zoveel dagen alleen is. Daarom regelen Özcan en Anna een baantje voor haar in de horeca. Ze is een heel klein beetje zenuwachtig om weer te werken. "Ik was wel onzeker om weer een cappuccino'tje te maken, omdat het best wel lang geleden was." Het is dan ook niet altijd even makkelijk. "Het is best moeilijk om ijs te scheppen", zegt Sharona. Desondanks mag ze bij de lunchroom komen werken. Zo heeft ze ook iets voor zichzelf. 

Vier Handen Op Eén Buik zie je elke dinsdagavond om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3. Je kijkt de aflevering hier terug

Özcan Akyol en Anna van den Breemer openhartig over ervaring Vier Handen Op Eén Buik

12:43