Ga naar de inhoud
Entertainment

Linda de Mol 'gedurfd en kwetsbaar' in nieuwe serie na Voice-schandaal

Linda de Mol Beeld © ANP

Linda de Mol (58) schittert vanaf zondag in een nieuwe serie genaamd 'Five Live'. Een reeks over een talkshow en de televisiewereld. "Er zijn inderdaad overeenkomsten met Linda’s leven", vertelt schrijver van de serie Frank Houtappels in de 'VARA Gids'.

"Toch zullen er ook afleveringen zijn waarvan je denkt: oeps, ze heeft wel in de spiegel gekeken"

In acht afleveringen wordt het leven achter de schermen bij FIVE LIVE gevolgd. Presentatoren Sara Bannink (Linda) en Roderik van Zuylen (Waldemar) werken samen, maar waren ooit ook getrouwd en hebben samen twee kinderen. Vanwege de kinderen delen de twee nog steeds een luxe Gooise villa, maar daardoor krijgt Sara wel alle avontuurtjes van haar ex-man mee. De scheiding zorgt voor een hoop ruzie, maar voor de camera zijn de twee professionele collega's.

Linda
Lees ook:
Linda de Mol heeft 'veel gelachen' bij eerste klus na schandaal

Linda breekt in januari ook met haar real life-liefje Jeroen Rietbergen wanneer bekend wordt dat hij het te bont maakte achter de schermen van The Voice Of Holland. "Zoals zo vaak haalt de werkelijkheid fictie in en ik vind dat een compliment aan hoe we bezig waren", zegt de schrijver van FIVE LIVE daarover. "We waren bijna klaar met schrijven toen de The Voice-bom barstte. Alles wat je ziet is bedacht voor die tijd, er is niets aangepast. In eerste instantie was Linda dermate overstuur dat ze al haar werk neerlegde."

Maar Linda wilde haar nieuwe televisiekindje niet meteen te vondeling leggen. "Ik weet niet of ze dat in nachtelijke bui heeft gedacht, ik kan niet in haar hoofd kijken", aldus Frank. "Ik weet wel dat ze redelijk snel zei: niet meteen op wereldreis gaan. Ik wil dit afmaken."

Linda
Lees ook:
Linda de Mol geeft duidelijkheid over relatie met Jeroen Rietbergen

VARA Gids vraagt zich af of we straks gaan lachen om een bedrogen Linda de Mol. "Zelfspot is haar zeker niet vreemd", reageert Frank. "En ze ontkent niet wat er is gebeurd. Maar bedenk wel: dit is fictie. Toch zullen er ook afleveringen zijn waarvan je denkt: oeps, ze heeft wel in de spiegel gekeken. Gedurfd. En kwetsbaar."

In de nieuwe LINDA. laat Linda haar licht schijnen op de Voice-rel en alle gebeurtenissen daarna. Onze deskundige Rob Goossens is niet onder de indruk:

Rob: 'Linda de Mol blijft in zelfmedelijden hangen'

06:45