Ga naar de inhoud
Entertainment

Katy Perry onder vuur vanwege songtekst in oud nummer

Katy Perry Beeld © ANP

Katy Perry (37) ligt negen jaar na het verschijnen van haar nummer 'Dark Horse' onder vuur voor een deel van de tekst in het nummer. In het lied, dat de zangeres samen met Juicy J maakte, wordt gezongen over de overleden seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, die ook wel 'the Milwauke cannibal' werd genoemd. Nu Netflix een misdaadserie heeft gemaakt over hem, vallen fans over de tekst in het lied.

"Het is respectloos tegenover de families van de nabestaanden"

In het lied zingt rapper Juicy J over 'een vrouw die je hart opeet zoals Jeffrey Dahmer'. Fans vinden de songtekst ongepast nu hen duidelijker is geworden wat Jeffrey allemaal op zijn kerfstok heeft. Zij vinden dat Katy aansprakelijk gesteld moet worden voor de songtekst. 'Het is respectloos tegenover de families van de nabestaanden', schrijven meerdere boze mensen op Twitter. 'Dit kan echt niet.'

Katy
Lees ook:
Katy Perry werkt aan nieuw album en wil op wereldtournee

Jeffrey was een Amerikaanse seriemoordenaar die overleed in 1994. Hij vermoordde zeventien mannen die hij aantrekkelijk vond. Dat deed hij deels door directe moord en deels door het injecteren van zoutzuur of kokend water in de hersenen van de mannen. Op die manier wilde hij seksslaven van hen maken. De mannen overleden onbedoeld na enkele dagen.