Ga naar de inhoud
Entertainment

Organisatie Eurovisiesongfestival gaat tussen Glasgow en Liverpool

De komende editie van het Eurovisie Songfestival in het Verenigd Koninkrijk vindt plaats in Glasgow of Liverpool. Dat heeft de BBC dinsdag bekendgemaakt. De twee steden zijn als laatste overgebleven van de in totaal zeven Britse steden die op de shortlist stonden.

De aankondiging betekent dat Birmingham, Leeds, Manchester, Newcastle en Sheffield achter het net vissen. Bij de beoordeling werd gelet op zaken als de bereikbaarheid, een passende locatie en technische faciliteiten. Volgens de BBC hadden Glasgow en Liverpool 'het sterkste aanbod'. De definitieve beslissing zal volgens de Britse omroep 'binnen enkele weken' volgen.

12-jarige
Lees ook:
12-jarige Luna wint Junior Songfestival: 'Helemaal hyper'

Het Eurovisie Songfestival werd al acht keer georganiseerd door het Verenigd Koninkrijk. Voor beide overgebleven kandidaten zal het de eerste keer zijn dat het liedjesfestijn daar plaats vindt.

Songfestivalwinnaar
Lees ook:
Songfestivalwinnaar Kalush Orchestra krijgt nieuwe trofee: 'Aangename verrassing'

Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat het Verenigd Koninkrijk de organisatie van het songfestival overneemt van Oekraïne, de winnaar van dit jaar. Dat besluit werd genomen vanwege de oorlog met Rusland.