Ga naar de inhoud
Entertainment

Lookalike van koningin Máxima gezocht voor hoofdrol dramaserie

Beeld © ANP

Word jij regelmatig qua uiterlijk vergeleken met koningin Máxima en kun jij ook nog een flink staaltje acteren? Dan zou dit zomaar je kans kunnen zijn. Volgend jaar komt er een Videoland Original serie over Máxima op Videoland en de internationale casting voor de hoofdrol van Máxima is nu officieel geopend. De casting wordt gedaan door de gerenommeerde castingdirector Maria Laura Berch.

De opnames voor de dramaserie gaan volgend jaar van start en vinden plaats in Argentinië, Spanje, New York en Nederland. De serie is gebaseerd op de bestseller 'Moederland: de jonge jaren van Máxima Zorreguieta' van Marcia Luyten (uitgegeven door De Bezige Bij) en de productie is in handen van Millstreet Films.

Máxima
Lees ook:
Máxima had 'heel goede discussie' in Texas over abortus

De serie vertelt het fascinerende levensverhaal van de Nederlandse koningin Máxima, een meisje dat koningin wordt. Het toont Máxima’s jonge jaren in Argentinië en vertelt een verhaal over familiebanden, hoge verwachtingen en onvoorwaardelijke vriendschap. Máxima verruilt Buenos Aires voor Wall Street en de jetset in Manhattan, maar pas nadat een persoonlijke strijd is gestreden. Aan haar 'vrije' leven komt in 1999 een einde als de pers haar onthult als de vriendin van de Nederlandse kroonprins.

Koningin
Lees ook:
Koningin Máxima straalt in wit pak bij aankomst in Amerika

De serie wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films. K&S Films, Leticia Cristi, verzorgt de productie in het buitenland. De serie wordt geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Marcela Guerty en Judith Goudsmit en wordt geregisseerd door Anne de Clercq, Agustina Macri en Joosje Duk.

Koningin
Lees ook:
Koningin Máxima groot fan van de creaties van Mohamed Benchellal

De Videoland Original serie wordt eind 2023 op de streamingdienst verwacht.

De serie zou er zomaar voor kunnen zorgen dat Máxima ook internationaal beter op de kaart wordt gezet. In het buitenland blijkt namelijk lang niet iedereen haar te kennen:

Amerikanen weten weinig van koningin Máxima: 'Is ze knap?'

03:22