Ga naar de inhoud
Entertainment

Makers Black Panther wilde rol overleden acteur niet weggeven

Chadwick Boseman Beeld © ANP

Marvel vond het nog te vroeg om de rol van de overleden acteur Chadwick Boseman aan een nieuw persoon te geven in de nieuwe 'Black Panther'-film, vertelt Marvel Studios-baas Kevin Feige (49) aan het tijdschrift 'Empire'. Chadwick speelde de hoofdrol T'Challa in 'Black Panther' uit 2018. De acteur overleed in augustus 2020 aan de gevolgen van darmkanker.

Het vervolg Black Panther: Wakanda Forever moet in november uitkomen. In die film is het personage van Chadwick ook overleden. Wakanda Forever gaat grotendeels over de gevolgen van zijn dood.

Chadwick
Lees ook:
Chadwick Boseman wint twee jaar na overlijden postuum Emmy Award

Kevin zegt tegen Empire dat Marvel een reflectie moet zijn van de echte wereld. "Onze personages en verhalen zijn bijzonder en fantasierijk, maar alles wat we doen heeft een herkenbaar en menselijk aspect", aldus Kevin. Volgens de studiobaas is de wereld nog steeds het overlijden van Chadwick aan het verwerken en heeft regisseur Ryan Coogler dat in de film verwerkt.

Collega's
Lees ook:
Collega's Chadwick Boseman eren de vorig jaar overleden acteur

Black Panther kreeg lovende recensies. De film werd ook gezien als cultureel fenomeen, omdat het een bijna volledig zwarte cast en crew had.