Ga naar de inhoud
Entertainment

Chateau-kijkers veroordelen 'grofgebekte' Leroy: 'Net zo sjiek als het hele zooitje'

Maxime Meiland en Leroy Molkenboer in Chateau Meiland / 26-09-2022 Beeld © SBS6 / Talpa

In 'Chateau Meiland' gaat de familie Meiland terug naar het Franse kasteel waar het allemaal begon: Chateau Marillaux. Een probleem, de familie moet er wel eerst komen. Dat doen ze allemaal in hun eigen auto. En dat staat, de Meilandjes kennende, uiteraard garant voor een hoop frustratie, hysterie en goede televisie. Toch is het vooral schoonzoon Leroy die de show steelt bij de kijkers thuis, maar niet in positieve zin. Zij moeten niets hebben van het taalgebruik van Leroy.

"Hij is net zo sjiek als de rest"

Het chateau is weliswaar verkocht, maar voor de officiële overdracht moeten Martien en Erica zelf aanwezig zijn. "We gaan voor de laatste keer naar het chateau", legt Martien uit. Om er zo snel mogelijk te komen, besluiten pa en ma Meiland in één ruk door te rijden naar het Franse kasteel. "Voordat je weg bent, moet je aan zoveel dingen denken", aldus Erica. "Maar ik heb er wel weer zin in ja."

Ook Maxime, Leroy en dochters Claire en Vivé zijn van de partij. Die komen er alleen vrij snel achter dat ze de tas met broodjes vergeten zijn. "Godverdomme, dan hebben we de hele dag geen vreten", zegt Leroy geïrriteerd. En ergens eten langs de snelweg dan? Dat lijkt te min te zijn voor Leroy, die verrassend genoeg de meeste noten op zijn zang blijkt te hebben. "Ik ga niet iets van het tankstation eten. Dan zitten we de hele tijd croissantjes te vreten."

Martien
lees ook:
Martien Meiland in tranen naar de huisarts in Chateau Meiland: 'Het is foute boel'

Als Maxime en Leroy naar Martien en Erica bellen om te zeggen dat ze om willen keren, reageert Martien verontwaardigd. "Dan haal je de broodjes maar", zegt hij. Leroy doet daarop op sarcastische wijze de maniertjes van zijn schoonvader na. Al met al gaan ze terug naar Noordwijk om de broodjes te halen.

De kijkers van het programma snappen er niets van. 'Echt... terug voor de broodjes. Geen supermarkt onderweg hè', schrijft een kijker geïrriteerd op Twitter. 'Mijn hemel, schoonzoon lief is net zo vriendelijk gebekt als de rest van dat zooitje', zegt een ander over het taalgebruik van Leroy. En een alerte kijker hoort Claire vanaf de achterbank roepen: "Mama moet vreten!"

Ondertussen gaat het bij Erica en Martien in de auto het er ouderwets ongezellig aan toe. Hij vindt dat zij gevaarlijk rijdt, en zij vindt zijn kritiek dan weer niet terecht. "Niet zo met me meerijden", zegt een gefrustreerde Erica. "Want ik rijd en ik moet opletten en als er iets gebeurt is dat gevaarlijk." Martien heeft het echter helemaal gehad met de rit, terwijl ze nog niet eens in België zijn. "Dit is de laatste keer!"

En dat leidt dan weer juist tot waardering van de kijkers. 'Met die beelden van Martien en Erica in de auto kun je zo drie afleveringen vullen. Ik lig dubbel van het lachen.'

Martien
lees ook:
Martien en Erica leiden dochters en Chateau Meiland-kijkers rond door nieuwe huis

Heb je de aflevering van Chateau Meiland gemist? Terugkijken kan hier.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore