Ga naar de inhoud
Entertainment

Vertolking van Pamela Anderson ging Lily James niet makkelijk af

Beeld © Getty Images

Lily James (33) kijkt met gemengde gevoelens terug op de opnames van de serie 'Pam & Tommy'. In de serie, die gaat over de uitgelekte sekstape van Pamela Anderson (55) en Tommy Lee (60), vertolkt Lily de rol van Pamela en dat heeft haar flink uitgeput.

"De dagen waren lang en ik voelde me helemaal uitgeput"

Haar vertolking van Pamela levert Lily de nodige lof op: niet alleen ziet ze er exact hetzelfde uit, ook de stem en mimiek van de Baywatch-ster weet ze precies te kopiëren. De serie - die te zien is op Disney Plus sinds februari -, heeft Lily weer helemaal op de kaart gezet. Maar het kost haar wel veel energie.

Lily
Lees ook:
Lily James tot 5 uur in de visagie voor Pamela Anderson-transformatie

In The Mirror klaagt Lily dat het allemaal niet makkelijk is geweest. "Het proces verliep nogal stroef", zo legt ze uit. "Je moet echt geduldig zijn met jezelf. De dagen waren lang en ik voelde me helemaal uitgeput. Ik zat soms vijf uur per dag in de visagiestoel. Het is echt een aanslag op je zenuwstelsel. Ik voelde me een wrak aan het einde van de opnames", zo vertelt ze.

Lily
Lees ook:
Lily James reageert voor het eerst op affaire met Dominic West

Lily, die van nature bruin haar heeft en Brits is, draagt voor de opnames een blonde pruik en heeft een Amerikaans accent. Door het accent is ze naar eigen zeggen veel klussen kwijtgeraakt, omdat het moeilijk uit te schakelen is. En dat terwijl ze zoveel energie heeft gestoken in de voorbereiding. "Ik heb alle boeken gelezen die Pamela heeft geschreven en haar poëzie. Ik kan interviews van haar volledig mee-playbacken", zo onthult ze eerder aan Porter Magazine.

Lily
Lees ook:
Lily James kruipt in de huid van Pamela Anderson