Ga naar de inhoud
Entertainment

Miljuschka Witzenhausen let op energieverbruik: 'Verwarming gaat weer niet aan'

Miljuschka Witzenhausen Beeld © ANP

Miljuschka Witzenhausen (37) laat deze winter de verwarming weer uit. Dat vertelt ze in haar eigen nieuwsbrief. Het is een van de tips om energie te besparen. Maar ze heeft er nog meer.

"Gelukkig hoef je voor de belangrijkste dingen in het leven niet te betalen"

'Bij ons thuis gaat de verwarming niet aan deze winter, iets wat ik vorig jaar ook al deed. Ik trek gewoon een dikke trui aan en gooi een extra blokje hout op het vuur', schrijft ze resoluut. Ook de droger wordt nauwelijks nog gebruikt. 

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka Witzenhausen deelt schuldgevoel als moeder in weemoedige post

Als televisiekok is het toch moeilijk om te besparen op de energierekening. Toch lukt het Miljuschka om wat aanpassingen te doen. 'Omdat ik een opnamestudio aan huis heb, staan er drie vriezers en drie Quookers - een apparaat waar kokend water uitkomt - te ronken en die zorgen voor een energieverbruik waar je ‘U’ tegen zegt. De Quookers heb ik afgekoppeld. Ik gebruik nu gewoon weer waterkokers (vijf keer lager in gebruik!) en alle restanten die in de vriezer liggen eten we nu op, zodat twee van de drie apparaten uit kunnen.'

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka deelt afvalgeheim: 'Wil dit eigenlijk voor mezelf houden'

Voor Miljuschka is warm blijven niet het noodzakelijkst in het leven. 'Gelukkig hoef je voor de belangrijkste dingen in het leven niet te betalen - denk aan familie, liefde, gezondheid, vriendschap, natuur of gewoon keihard de slappe lach krijgen met iemand. Kortom: de écht waardevolle dingen in het leven zijn voor geen geld te koop.'

Miljuschka heeft niet alleen tips om energie te besparen, maar ook voor gezonde broodtrommeltjes. In de video hieronder doet ze deze tips uit de doeken. 

Ouders opgelet: Miljuschka heeft dé tip voor gezonde broodtrommeltjes

04:35