Entertainment

Patricia Paay blikt terug op uitgelekte video: 'Vertrouwen voorgoed geschaad'

22 september 2022 13:15 Aangepast: 22 september 2022 14:14
PatricIa Paay Beeld © ANP

Het is inmiddels zo'n vijf jaar geleden dat er twee seksvideo's van Patricia Paay (73) de wereld in werden geslingerd. Voor de diva voelt het echter als de dag van gisteren. De gebeurtenis heeft haar voorgoed veranderd, vertelt ze in de nieuwe 'LINDA.'.

"Ik wist niet dat mensen zo slecht konden zijn"

Patricia kan zich van de details rondom de 'rampzalige' gebeurtenis - die in 2017 heeft plaatsgevonden - niet veel meer herinneren. Toch zijn de consequenties nog steeds voelbaar. Zo vertelt ze dat haar vertrouwen 'voorgoed is geschaad'. Patricia legt uit dat ze hierdoor ook is veranderd als persoon: "Ik was een bruisende persoonlijkheid. Nu denk ik in gezelschap al gauw: laat ik maar niks zeggen." 

Hoewel het voor haar nog een mysterie is hoe de daders privémateriaal van haar telefoon hebben kunnen stelen, lijkt ze het vooral niet te begrijpen waarom ze haar 'zo moedwillig' hebben willen schaden. "Ik wist niet dat mensen zo slecht konden zijn."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Patricia Paay is niet bezig met muzikale comeback

Wat de zangeres ook veel pijn heeft gedaan is dat veel collega's met wie zij 'een hechte band had' niks van zich hebben laten horen in die periode. Gelukkig waren er ook mensen die de diva hebben gesteund: "Gordon. Hij steunde me, hield in de gaten hoe het met me ging. Ook Linda de Mol stuurde een prachtige brief, die ik vaak herlezen heb. Ik kreeg bloemen en kaarten van mensen die ik niet eens ken en het deed me veel toen de oud-burgemeester op de stoep stond. Van haar kreeg ik, naast lieve woorden, een mooie broche."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Patricia Paay: 'Wij hebben eeuwig groeiende borsten in de familie'

De twee daders zijn er vanaf gekomen met een voorwaardelijke straf. Michel V. kreeg een voorwaardelijke celstraf van een maand en zijn medeverdachte Ernst van der S. werd veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 50 uur. Ook moesten de mannen een schadevergoeding betalen aan Patricia van 30.000 euro. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore