Ga naar de inhoud
Entertainment

Nederlandse Oscar-inzending Narcosis naar het buitenland

Thekla Reuten Beeld © ANP

De Nederlandse Oscar-inzending 'Narcosis' van regisseur Martijn de Jong beleeft op 8 november de internationale première tijdens de 63e editie van het Thessaloniki International Film Festival in Griekenland. De film is ook geselecteerd voor de 44e editie van het Caïro International Film Festival in Egypte, dat op 13 november van start gaat.

Dat heeft producent OAK Motion Pictures donderdag bekendgemaakt. De regisseur is door beide festivals uitgenodigd om bij de vertoning van zijn film aanwezig te zijn. Het zijn de eerste internationale selecties voor het familiedrama, dat komende zaterdag in première gaat op het Nederlands Film Festival en waarin de hoofdrollen worden gespeeld door Thekla Reuten en Fedja van Huêt.

In Caïro, dat geldt als het grootste festival van Noord-Afrika en het meest aansprekende festival van de Arabische wereld, doet Narcosis met enkele andere internationale films mee in het programma International Panorama. Thessaloniki richt zich vooral op debuten en is met zijn 80.000 bezoekers een van de grotere festivals in Europa.

Narcosis
Lees ook:
Narcosis geselecteerd als Nederlandse inzending Oscars

Narcosis gaat over een jong gezin dat wordt getroffen door een familietragedie en daar op zijn eigen, unieke manier mee om moet zien te gaan. De film is vanaf 20 oktober landelijk in de bioscoop te zien.

Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over