Ga naar de inhoud
Entertainment

Leven Carice van Houten veranderd sinds moederschap: 'Privéleven speelt grotere rol'

Carice van Houten Beeld © ANP

Carice van Houten (46) is inmiddels al zo'n zes jaar de trotse moeder van haar zoontje Monte. In de 'Harper's Bazaar' vertelt ze dat door het moederschap haar leven is veranderd. Zo speelt haar privéleven nu een veel grotere rol.

"Tegenwoordig is schoonheid voor mij geen obsessie"

Waar Carice's leven zich vroeger 'voor het grootste deel' in de schijnwerpers afspeelde, zit dat nu toch echt anders. "Die balans is in de loop der jaren aardig verschoven", vertelt ze. De komst van haar zoontje is de grootste reden achter deze verschuiving: "Sinds ik moeder ben van Monte is mijn privéleven een steeds grotere rol gaan spelen." Zo is de actrice nu bijvoorbeeld niet echt meer van social media. "Wanneer doelloos scrollen belangrijker wordt dan een Lego-sessie met je kind, moeten de alarmbellen gaan rinkelen."

Carice
Lees ook:
Carice van Houten doet eigen Instagram-naam eer aan en last social media-pauze in

Carice geniet niet alleen meer van haar privéleven, maar de actrice kan het tegenwoordig ook waarderen om make-uploos de deur uit te gaan. Ook dit is niet altijd zo geweest, vertelt Carice. "Tegenwoordig is schoonheid voor mij geen obsessie. Vroeger ging ik de deur niet uit zonder mascara, of sterker nog; ik had een vriend die me nog nooit zonder mascara had gezien." De mascara laat ze eigenlijk altijd staan en ook een likje foundation zit er niet meer in. "Lippenstift is eigenlijk het enige wat in m’n handtas zit." Vanwege haar mantra hoeft ze zich in ieder geval geen zorgen meer te maken over haar uiterlijk: "Uiteindelijk komt ware schoonheid natuurlijk van binnenuit." Zo kent de actrice 'veel mensen die niet per se knap zijn', maar toch erg aantrekkelijk zijn. "Omdat het interessante mensen zijn, die ook nog eens een heel goed hart hebben."

Carice
Lees ook:
Carice van Houten durft naaktscènes niet meer aan: 'Ik schaam me'

Dat haar uiterlijk haar in de loop der jaren minder is gaan boeien, blijkt ook maar weer tijdens de laatste première waar Carice te gast was.

'Eclectische' look Carice van Houten trekt veel bekijks tijdens première

03:16