Ga naar de inhoud
Entertainment

Zoë maakt emotionele Roeland belachelijk in Lang Leve de Liefde

Zoë in Lang Leve de Liefde Beeld © Talpa/Videoland

Roeland en Zoë lijken op het eerste gezicht een match made in heaven in 'Lang Leve de Liefde'; ze kunnen meteen lekker kletsen. Maar zoals wel vaker in de liefde is het na de eerste nacht toch allemaal een flinke deceptie.

"Oi, oi, oi"

Roeland vertelt openhartig aan Zoë over zijn relatie die tien jaar heeft geduurd. "Ik ben daarna door een heel diep dal gegaan. Ben mezelf een beetje verloren. Ik had nooit verwacht dat iemand je zo erg kon kwetsen." Dan barst Roeland in tranen uit. "Je hebt het er nog moeilijk mee", merkt Zoë op. "Oi, oi, oi." Roeland geeft aan dat hij nu een jaar over de ellende heen is.

Toch gaat hij nog even verder: "Ik ben daarna heel erg aangekomen. Onzeker. Depressief. Zij is vreemdgegaan in onze relatie. Dat was een beetje onverwachts."

Wat ook onverwachts is, zijn de appjes die Zoë naar haar zus stuurt nadat Roeland openhartig zijn verhaal heeft gedaan. 'Hij is vijf jaar alleen. Heeft nare einde gehad met zijn ex. Moest huilen.' Op zich niet zo erg, maar de emoji's die ze toevoegt aan haar berichten zijn allerminst aardig: een lachende emoji en een emoji met rollende ogen. 

Lang
Lees ook:
Lang Leve de Liefde-kandidaat spuugt eten uit: 'Alsof er iemand overheen is gereden'

Tijdens het koken laat Zoë zich ook van haar pittige kant zien. Ze voorziet Roeland van commentaar bij het koken. "Je lijkt m'n moeder wel", bijt hij van zich af. Maar zij gaat nog even door. "Ik zou hem wel wat zachter zetten, dit gaat veel te hard." Als Roeland zich aan de bevelen van Zoë overgeeft, is er geen rem meer. "Mag nog wel iets zachter. Nog één standje. En de deksel moet erop." 

Na een gesprek over levensverzekeringen en de eerste indrukken, duiken de twee het bed in. Eerst gaat Roeland nog op de bank - dat hoeft niet van Zoë - maar even later stapt hij toch bij zijn date in bed. 

Wat er in de nacht gebeurt, is niet duidelijk. Maar dat de twee met een ochtendhumeur opstaan, is duidelijk. "Er is geen waterkoker", zegt Roeland geïrriteerd. "Er is een Quooker. Die geeft kokendheet water", vertelt Zoë. Maar Roeland heeft geen idee hoe dat apparaat werkt. "Dat duurt even", zucht Zoë terwijl Roeland met dat ding klooit. "Jongens, jongens", zegt ze geïrriteerd. "Rustig maar, hoor. God", reageert hij. 

Lang
Lees ook:
Lang Leve de Liefde-koppel Peter en Blanka verloofd

Na wat geïrriteerde geluiden en gemompel vraagt Roeland: "Wat is er nou dan? Het lijkt wel of je geïrriteerd bent." Waarop Zoë antwoordt: "Helemaal niet. Jij zit op mij te fitten." Roeland is niet blij met de gewoontes van Zoë. "Ik vond het niet netjes dat je al begon met eten." Maar ja, daar kan Zoë niks aan doen. "Je hebt broodjes in de oven gedaan en moet wachten op de eieren. Ja, ik weet niet wat je van mij verwacht hoor", zegt ze terwijl ze haar laatste hap yoghurt wegslikt en van tafel loopt. 

Hoe dit allemaal afloopt zie je vanavond in Lang Leve de Liefde om 18.55 uur op SBS6. Ook kun je het programma bij Videoland terugkijken.