Ga naar de inhoud
Entertainment

Uitreiking Golden Globes volgend jaar weer op tv

Beeld © ANP

De uitreiking van de Golden Globes is volgend jaar na een afwezigheid van een jaar weer te zien op televisie. De Amerikaanse zender 'NBC' zendt de awardshow op 10 januari live uit.

"We kijken ernaar uit de Golden Globes voor de 80e uitreiking weer te mogen verwelkomen in januari 2023"

NBC liet vorig jaar weten de uitreiking van de film- en televisieprijzen niet te willen uitzenden vanwege kritiek op de diversiteit van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA), de organisatie van de Golden Globes. Die bepaalt elk jaar wie de prestigieuze prijzen winnen. De HFPA kreeg al langer kritiek omdat er onder de bijna negentig leden geen zwarte mensen waren. Inmiddels is volgens de organisatie 52 procent van de leden vrouw en 51,5 procent 'raciaal en etnisch divers'. 

Dít
Lees ook:
Dít zijn de grote winnaars van de Golden Globes

NBC heeft nu een deal gesloten om in ieder geval de uitreiking van volgend jaar uit te zenden. "We zien de inzet van de HFPA voor verandering en kijken ernaar uit de Golden Globes voor de 80e uitreiking weer te mogen verwelkomen in januari 2023", laat een voorzitter van NBC weten aan Amerikaanse media.

Golden
Lees ook:
Golden Globes uitgereikt zonder publiek

De uitreiking van de 79e Golden Globes was dit jaar niet via televisie of livestream te volgen. De winnaars werden tijdens een bijeenkomst zonder publiek bekendgemaakt.

Nederlandse
Lees ook:
Nederlandse journalist stapt op bij Golden Globes na discussie diversiteit
Bron: ANP/RTL Boulevard