Ga naar de inhoud
Entertainment

Linda de Mol heeft te doen met Johnny: 'Hij wordt letterlijk gegijzeld'

Beeld © ANP

Linda de Mol (58) geeft in haar blad 'LINDA.' aan te twijfelen of ze nog wel in de mediawereld wil werken en dat heeft onder meer te maken met de situatie waarin haar neef Johnny de Mol (43) zich momenteel bevindt. In haar editorial schrijft de presentatrice dat ze 'met pijn in haar hart' heeft moeten toekijken hoe Johnny en zijn gezin te lijden hadden onder de beschuldigingen aan zijn adres.

"Ik heb me afgevraagd – en dat doe ik nog steeds – of ik niet helemaal moet stoppen met mijn werk"

'Ik heb me afgevraagd – en dat doe ik nog steeds – of ik niet helemaal moet stoppen met mijn werk', schrijft ze. Linda heeft met name moeite met het feit dat 'anonieme beschuldigingen zomaar kunnen leiden tot volledig gecanceld worden en valse beschuldigingen iemand helemaal kapot kunnen maken.

Johnny
Lees ook:
Johnny de Mol dwong Britt Dekker naar Tsjernobyl te gaan

Volgens haar is het onmogelijk om jezelf in zo’n situatie te verdedigen. 'Want dan doe je aan victim bashing.' Hierbij moet ze denken aan haar neef Johnny, die door zijn ex-verloofde Shima Kaes beschuldigd wordt van mishandeling en door een andere vrouw van seksueel misbruik. 'Ik heb bij Johnny met pijn in mijn hart kunnen zien wat het met een gezin doet als je, in de lange tijd die het duurt voordat het OM iets wel of niet oppakt, letterlijk gegijzeld wordt doordat de andere partij echt álles via de media speelt en je, omdat ons juridisch systeem zwaar overbelast is, eindeloos moet wachten tot je eindelijk jouw verhaal kunt doen', schrijft Linda.

OM
Lees ook:
OM druk met strafrechtelijk onderzoek rondom Johnny de Mol

Johnny ontkent de aantijgingen, maar beide zaken moeten nog voorkomen. Voor de presentator zijn de beschuldigingen reden genoeg om tijdelijk van de buis te verdwijnen. Binnenkort keert hij echter weer terug met Restaurant Misverstand. Zijn talkshow HLF8 wordt vooralsnog niet door hem gepresenteerd.

Linda gaat in haar editorial ook uitgebreid in op de dingen die haar de afgelopen maanden zijn verweten. Mediadeskundige Rob Goossens is niet echt over te spreken over haar aanpak:

Rob: 'Linda de Mol blijft in zelfmedelijden hangen'

06:45
Johnny
Lees ook:
Johnny de Mol vanaf oktober weer te zien op televisie na aanklachten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore