Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers smullen van 'deugduel' tussen Tim Hofman en Arjen Lubach

Tim Hofman en Arjen Lubach Beeld © VPRO/screenshot De Avondshow met Arjen Lubach 19 september

Wie deugt er meer: Tim Hofman (34) of Arjen Lubach (42)? Dat vechten de heren maandagavond uit in 'De Avondshow met Arjen Lubach'.

"Deze relativering en zelfspot m.b.t. deugen, daar was ik zó aan toe!"

Tim strijkt in De Avondshow neer om te praten over zijn spraakmakende interviews. Zoals met Dick Benschop, de pas afgetreden Schiphol-baas. Twee weken na dat 'stevige interview' met Tim stapt hij op. "Ik weet niet of het eraan bijgedragen heeft, maar ik geloof graag van wel", zegt Tim erover. En over een zekere andere interviewkandidaat zegt hij: "Soms heb je iemand die denkt dat-ie het heel goed gedaan heeft en dan is het eigenlijk niet zo." "Dus John de Mol dacht dat hij het goed gedaan had?", vult Arjen voor Tim in, die deugdelijk zijn mond houdt.

Tim
Lees ook:
Tim Hofman sluit derde BOOS-aflevering over The Voice niet uit

Tim verklapt aan Arjen dat hij over twee weken premier Mark Rutte gaat overvallen met een interview voor zijn programma Pak de Macht, na eerder afgewezen interview-aanvragen. "We hebben altijd een troef: als iemand geen zin heeft, dan maakt diegene maar zin en dan komen we naar je toe." Ook onthult de presentator dat er nog altijd een uitzending in de maak is over de toeslagenaffaire. En dat hij zich in de aflevering van komende donderdag stort op het WK in Qatar. "Gerard Timmer, de directeur van de NOS, zit bij ons om zich te verantwoorden over waarom de NOS dit uitzendt."

Tim
Lees ook:
Tim Hofman sprak niet met Linda over beschuldigingen ex Jeroen

Arjen beseft maar al te goed 'dat ik hier lekker met mijn gekke giletje achter een deskje zit', maar Tim 'gewoon de straat op loopt met je grote bek, op zoek naar criminelen'. Toch hebben ze een groot doel met elkaar gemeen: onrecht aan de kaak stellen en de waarheid naar boven halen. "Wat is er mis met deugen?", vraagt Arjen zich hardop af. "Jij deugt graag. Ik ook." En dan heeft de presentator een plan: "Tim Hofman, ik vraag me af: misschien deug ik wel meer dan jij. Ik daag je uit tot een deugduel." 

En zo geschiedt het dat de heren elkaars moralen en acties tegen elkaar afwegen. Wie er het meest woke is en er met de 'wisselwokaal' vandoor gaat? Dat is Tim. Die, omdat-ie zo deugt, de bokaal met liefde weer teruggeeft aan Arjen. Kijkers smullen van de zelfspot.

Je kunt de aflevering van De Avondshow met Arjen Lubach hier terugkijken.