Ga naar de inhoud
Entertainment

Antoinette opgeschrikt door diagnose in Mijn Huid Ziet Er Niet Uit: 'Huidkanker'

Antoinette in Mijn Huid Ziet Er Niet Uit Beeld © RTL/Videoland

Antoinette zit met een groot probleem in 'Mijn Huid Ziet Er Niet Uit'. Ze heeft al tien jaar een enorme wond op haar wang die maar niet geneest.

"Dit gaat nooit uit zichzelf genezen"

Aan dokter Menno doet Antoinette haar verhaal. "De laatste tijd wordt dit plekje agressief. Op dit moment is het wel rustig", vertelt ze. Dokter Menno denkt daar anders over: "Dan verschillen we daarover van mening."

Antoinette had een gerstekorrel tien jaar geleden en heeft er toentertijd met een naald flink in gepord. Maar het wondje is sindsdien niet meer genezen. Met allerlei (dure) middeltjes heeft ze geprobeerd het gat te dichten, maar dat is niet gelukt. 

"Weet je wat het is, op je wang?", vraagt dokter Menno. Maar Antoinette heeft geen idee. Dan komt hij met een keihard oordeel. "Dit is gewoon een klassiek geval van huidkanker. Dit gaat nooit uit zichzelf genezen." Antoinette lijkt zichtbaar aangedaan door de mededeling. Dokter Menno verzekert haar dat ze er nu wat mee moet doen. "Over tien jaar is je hele wang een grote huidkanker."

Dokter
Lees ook:
Dokter Emmilia geniet in Mijn Huid Ziet Er Niet Uit van wratten verwijderen: 'Voelt lekker'

Antoinette snapt er niks van. "Ik ben geen zonaanbidder, hoor." Maar ook als je gewoon buiten bent, kunnen er gevaren zijn. "Van 0 jaar tot nu: alle zon die je hebt gehad ligt opgeslagen in het geheugen van je huid."

Er is gelukkig goed nieuws. "Huidkanker klinkt altijd heel vreselijk. Het woord kanker zit erin. Dan denk je: mijn laatste uur heeft geslagen. Dat is in dit geval niet aan de orde. Het kan alleen plaatselijk de boel stukmaken."

Een paar weken later gaat Antoinette onder het mes bij dokter Göran. Het plekje kan gelukkig makkelijk worden verwijderd en ze wordt al snel schoon verklaard. Ze zal wel een litteken overhouden aan de ingreep. Toch verzekert dokter Göran Antoinette dat het uiteindelijk een mooi resultaat oplevert. "Ik ben blij dat het gebeurd is en ik heb er vertrouwen in dat het mooi wordt", vertelt Antoinette na de ingreep. 

Dermatoloog
Lees ook:
Dermatoloog schrikt: 'Eén van meest hartverscheurende aandoeningen'

Enkele weken later komt Antoinette met een update. "Zoals je kan zien was het een pittige ingreep. Ik heb er een behoorlijke jaap aan overgehouden. Maar dat moet allemaal nog genezen. Daar staat een jaar voor. Ik ben heel blij dat ik dit heb laten doen, want het was toch een wondje dat woekert in je gezicht, wat groter wordt. Ik ben nu schoon, ik ben ervanaf. Ik ben er echt heel blij mee."

Mijn Huid Ziet Er Niet Uit zie je elke maandag om 20.30 uur op RTL 5 en bij Videoland.

Dermatoloog Menno doet een heftige ontdekking

02:09