Ga naar de inhoud
Entertainment

Kees van der Spek reageert op boek vriendin Peter R. de Vries

Kees van der Spek Beeld © ANP

Kees van der Spek (58) vindt het niet 'heel fris' dat Tahmina Akefi (39), de vriendin van Peter R. de Vries, sinds zijn dood opeens op de voorgrond treedt. De misdaadjournalist denkt dat ze hun relatie groter maakt dan het was, zo vertelt hij in de podcast 'De Geboden van Slagter en Dresselhuys'.

"Ik begreep ook dat het vaak aan en weer uit was"

"Het bijzondere is dat we haar tijdens al die jaren dat ze een relatie hadden, bijna niet gezien hebben. Nooit. En ik heb Peter ook eigenlijk nooit over haar gehoord, moet ik eerlijk zeggen", zegt Kees, die een goede vriend was van Peter. "Ik begreep ook dat het vaak aan en weer uit was, dat het geen constante relatie was. Dus ik denk dat ze het nu postuum heel groot maakt. Ik vind het niet altijd heel fris wat daar gebeurt."

Kees
Lees ook:
Kees van der Spek en Peter R. de Vries wilden graag nog samen op reis

Cisca Dresselhuys vraagt Kees vervolgens of hij het afkeurt dat Tahmina nu met een boek komt over haar leven met de vorig jaar vermoorde Peter R. de Vries. "Een beetje wel", geeft Kees toe. "Ik wist natuurlijk wel dat ze bestond, maar ik wist niet dat het zo groot was. Zij hield zich ook altijd heel afzijdig en nu opeens is ze heel erg op de voorgrond. Dat moet ze natuurlijk zelf weten. Maar volgens mij brengt ze daar meer verdriet mee teweeg dan dat ze daar iemand mee helpt".

Kees
Lees ook:
Kees van der Spek deelt oud kiekje met Peter R. de Vries: 'Nostalgie'

Tahmina maakte eerder deze maand bekend dat het boek, getiteld Mijn Grote Liefde, half november uitkomt. Volgens haar waren zij en Peter van plan samen een boek te schrijven, en besloot ze het project na zijn dood zelf af te maken. Tahmina maakte pas in januari bekend dat zij en Peter een relatie hadden. Zij leerden elkaar in 2015 kennen en hadden plannen om te trouwen.

Tahmina mocht tijdens de rechtszaak tegen de verdachten van de moord op Peter R. de Vries gebruik maken van haar spreekrecht. In de video hieronder zie je hier meer over. 

Vriendin Peter R. in tranen tijdens spreekrecht: 'Tijd heelt niet alle wonden'

12:01