Ga naar de inhoud
Entertainment

Organisatie Streamers tevreden met getroffen maatregelen

The Streamers Beeld © The Streamers/Tribe Company

De getroffen maatregelen voor het concert van The Streamers in het Olympisch Stadion in Amsterdam zaterdagavond hebben geholpen, laat producent Machiel Hofman zondag desgevraagd aan het ANP weten. Bezoekers lieten vrijdag na afloop van het concert weten in de verdrukking te hebben gezeten, waarna de organisatie besloot om de nooduitgangen open te zetten, extra toiletblokken te plaatsen en verscherpt toezicht te houden in de tunnel waar bezoekers in de verdrukking kwamen.

"Alles is vlekkeloos verlopen, we hebben geen voorvallen gehad"

"Alle dingen die we hebben doorgevoerd hebben effect gehad", stelt de producent. "Alles is vlekkeloos verlopen, we hebben geen voorvallen gehad." De problemen vrijdag zouden zijn veroorzaakt door mensen die voor de regen gingen schuilen in de tunnel, liet Machiel zaterdag weten. Extra overkappingen zijn echter geen optie, stelt Machiel. "Daar hebben mensen weer last van met zichtlijnen. We waarschuwen dat het weer een beetje onstuimig is en dat mensen poncho's moeten meenemen."

Organisatie
Lees ook:
Organisatie The Streamers na kritiek: 'Nemen maatregelen'

De situatie op vrijdag maakte veel negatieve reacties op sociale media los. Zo werd op Twitter gesproken van een onveilige situatie.

The
Lees ook:
The Streamers geven volgend jaar concert in het GelreDome

De superformatie, bestaande uit onder anderen Maan, Suzan & Freek en Kraantje Pappie, treedt zondag voor het laatst op in het Amsterdamse stadion.

'The Streamers krijgen zware onvoldoende voor dit project'

02:32