Ga naar de inhoud
Entertainment

Organisatie The Streamers na kritiek: 'Nemen maatregelen'

Beeld © ANP

De organisatie van het concert The Streamers is van plan om het vanavond heel anders aan te pakken. Producent Machiel Hofman laat aan 'ANP' weten dat ze er alles aan doen om verdrukking te voorkomen, iets waar bezoekers vrijdagavond massaal over hebben geklaagd. Op social media wordt gesproken van ‘gevaarlijke situaties’ tijdens het concert van de superformatie.

"De oorzaak van de opstopping in de inloop en halverwege kwam doordat mensen gingen schuilen in de tunnel"

De nooduitgangen van het Olympisch Stadion worden zaterdagavond gebruikt 'voor de in- en uitstroom'. Daarnaast zijn er ook extra toiletblokken geplaatst. "De oorzaak van de opstopping in de inloop en halverwege kwam doordat mensen gingen schuilen in de tunnel", zo verklaart Machiel. "Daarom hebben we nu deze ingrepen gedaan. Los van het feit dat we verscherpt toezicht zullen plaatsen in de tunnel."

Hier
Lees ook:
Hier kijk jij vanavond live (en gratis) naar The Streamers

De opstopping tijdens het concert van de formatie, bestaande uit onder anderen Maan, Nick & Simon en Suzan & Freek, maakte veel negatieve reacties op sociale media los. Zo wordt op Twitter gesproken van een onveilige situatie. "#streamers wat een drama organisatie! Net al in de verdrukking gezeten.. straks moet iedereen naar huis.. #fail#nietveilig", twittert een gebruiker. "Heel slecht geregeld bij de @streamers#streamer gevaarlijke situaties . Dringen...", stelt een andere twitteraar.

The
Lees ook:
The Streamers geven volgend jaar concert in het GelreDome