Ga naar de inhoud
Entertainment

Makers Bohemian Rhapsody lanceren trailer Whitney Houston-film

I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie Beeld © Sony Pictures Releasing (via Universal)

Sony Pictures heeft de trailer vrijgegeven van 'I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie', de film over Whitney Houston. De biopic is vernoemd naar de gelijknamige hit van de zangeres, die op 48-jarige leeftijd verdrinkt in bad.

Aan actrice Naomi Ackie, die eerder te zien is in onder meer Star Wars: Rise of Skywalker en de serie The End of the F***ing World, de eer om de zangeres te vertolken. Volgens scriptschrijver en regisseur Stella Meghie is ze geknipt voor de rol. "We hebben heel lang gezocht naar een actrice die echt in de huid van Whitney Houston kan kruipen en keer op keer wist Naomi ons te raken en verrassen tijdens audities. Ze heeft de capaciteit om Whitney professioneel gestalte te geven, maar ook persoonlijk”, vertelt ze na de bekendmaking aan The Hollywood Reporter.

Gordon
Lees ook:
Gordon staat stil bij overlijden Whitney Houston: 'Wat een gemis'

Ashton Sanders neemt de rol van Bobby Brown op zich, die van 1992 tot 2007 met de zangeres is getrouwd. Ook Stanley Tucci heeft een rol bemachtigd in de film en speelt de rol van muziekproducent en platenbaas Clive Davis. Hij is de man die de zangeres begin jaren tachtig ontdekt als ze nog een onbekende zangeres is. De platenbaas helpt haar wereldberoemd te worden en blijft goede vrienden met Whitney tot haar dood in 2012.

De familie van de overleden zangeres geeft eerder al toestemming voor de film, die naast Meghie ook geschreven is door Bohemian Rhapsody-scriptschrijver Anthony McCarten. Pat Houston, de schoonzus van Whitney, is als producent aan het project verbonden. Ook Clive Davis, Whitneys muzikale mentor en platenbaas, is betrokken bij de productie.

Dionne
Lees ook:
Dionne Warwick niet blij met nieuwe film over Whitney Houston

Whitney Houston is een van de succesvolste zangeressen aller tijden en wint tijdens haar carrière onder meer acht Grammy's. Wereldwijd verkoopt ze meer dan 200 miljoen albums en scoort ze hits als 'I Wanna Dance With Somebody', 'I Will Always Love You' en 'How Will I Know'.

Beste vriendin Whitney Houston onthult: 'Wij hadden een relatie'

03:57
Film
Lees ook:
Film over Whitney Houston verschijnt eind volgend jaar

I Wanna Dance With Somebody draait vanaf 21 december 2022 in de bioscoop.