Ga naar de inhoud
Entertainment

Geen extra maatregelen bij optreden Lil Kleine in Rotterdam

Lil Kleine Beeld © ANP

De gemeente en politie Rotterdam zien nog geen aanleiding tot extra maatregelen rond de comeback van Lil Kleine (27). Dat hebben hun woordvoerders vrijdag aan het ANP laten weten. Lil Kleine treedt voor het eerst op in Nederland sinds hij begin dit jaar werd veroordeeld en daarna opnieuw aangeklaagd voor mishandeling. De aankondiging leidde online tot veel boze reacties.

"De organisatie is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid op het terrein"

Lil Kleine is een van de acts op het TIKTAK Festival in Rotterdam. "We hebben uiteraard contact met de organisatie", meldt een woordvoerder van de gemeente. "Maar de organisatie is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid op het terrein. Er is nog geen aanleiding om extra maatregelen te nemen met betrekking tot de openbare orde buiten het festivalterrein." De politie laat weten onlinebedreigingen 'altijd te monitoren'. Maar ook de politie neemt geen extra stappen als het gaat om het optreden van Lil Kleine.

Onderzoek
Lees ook:
Onderzoek rondom mishandeling door Lil Kleine nog niet klaar

De organisatie van het TIKTAK Festival is al sinds woensdag niet bereikbaar voor media. Managementbureau NAMAM, dat Lil Kleine vertegenwoordigt, weigert ook elk commentaar. Het management van Lil Kleine heeft de afgelopen maanden sowieso niet gereageerd op de aanklachten die het Openbaar Ministerie onderzoekt.

Ex-politiemedewerker
Lees ook:
Ex-politiemedewerker wordt vervolgd na lekken info over Lil Kleine

De afgelopen periode trad Lil Kleine alleen sporadisch op in het buitenland. De rapper trok zich terug nadat er in februari een video was uitgelekt waarop te zien was dat hij het hoofd van zijn inmiddels ex-verloofde Jaimie Vaes tussen een autodeur klemde. Hij werd opgepakt en Jaimie deed later aangifte tegen hem. De rapper vertrok kort nadat hij weer op vrije voeten was gekomen tijdelijk naar Thailand. In een video op Instagram vertelde hij dat hij daar 'professionele hulp' zocht.

Jaimie
Lees ook:
Jaimie Vaes sleept Lil Kleine voor de rechter om horloges

Het Openbaar Ministerie liet recent weten dat het onderzoek naar Lil Kleine na ruim zeven maanden nog steeds niet is afgerond. Vlak voor het incident met zijn ex-verloofde werd Jorik Scholten, zoals hij echt heet, nog veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub in Amsterdam.

Comeback Lil Kleine maakt tongen los: 'Vriendendienst'

05:30