Ga naar de inhoud
Entertainment

Rapper Mystikal opnieuw aangeklaagd voor verkrachting

Rapper Mystikal Beeld © ANP

Rapper Mystikal (51) is weer aangeklaagd voor verkrachting. Volgens Amerikaanse media wordt de artiest, die al sinds juli vastzit in de staat Louisiana, maandag voorgeleid.

Mystikal, bekend van de hits 'Shake Ya Ass' en 'Danger (Been So Long)', wordt er onder meer van beschuldigd dat hij een vrouw heeft verkracht en heeft geprobeerd haar te wurgen. Ook zou hij illegale drugs hebben gekocht. De rapper werd in juli opgepakt.

Rapper
Lees ook:
Rapper Mystikal moet de gevangenis in

De agenten die zijn huis doorzochten troffen bewijs aan 'dat het verhaal van het slachtoffer over de verkrachting bevestigt, samen met een verscheidenheid aan illegale verdovende middelen', laat een woordvoerder van de officier van justitie weten in een verklaring.

De advocaat van Mystikal zegt dat de rapper onschuldig is. Volgens hem is de artiest juist het 'slachtoffer' omdat zij hem bleef lastigvallen en hij een contactverbod had.

'Nederlandse
Lees ook:
'Nederlandse rapper in Spanje aangehouden op verdenking verkrachting '

De rapper werd in 2017 ook aangeklaagd voor verkrachting. Die zaak lieten de aanklagers uiteindelijk vallen vanwege een gebrek aan bewijs. In 2003 bekende Mystikal schuld in een verkrachtingszaak en zat hij zes jaar in de gevangenis.