Ga naar de inhoud
Entertainment

Trevor Noah haalt hard uit naar racistische reacties op Little Mermaid

Trevor Noah Beeld © ANP

Trevor Noah (38) heeft in 'The Daily Show' hard uitgehaald naar alle racistische reacties die de trailer van de liveactionversie van 'The Little Mermaid' de afgelopen week opriep. In de nieuwe versie van het beroemde sprookje van Hans Christian Anderson wordt de hoofdrol vertolkt door Halle Bailey (22). De eerste beelden leidden tot veel enthousiaste reacties, maar ook veel mensen deelden op sociale media hun afkeuring over het feit dat de rol niet door een witte actrice wordt gespeeld.

"Het is bizar dat een stel racisten boos zijn dat een fictief personage door een zwarte actrice wordt gespeeld"

"Echt mensen, gaan we dit nou wéér doen?" foeterde Trevor in zijn programma. Daarna fileerde hij nieuwsprogramma's die de afgelopen dagen klaagden dat Halle niet lijkt op de versie van hoofdpersoon Ariel die in de animatiefilm uit 1989 te zien was. "Het is bizar dat een stel racisten boos zijn dat een fictief personage door een zwarte actrice wordt gespeeld. Dit is belachelijk."

Kritiek
Lees ook:
Kritiek doet The Little Mermaid-actrice Halle Bailey niets

Daarna bepleit Trevor dat de rel rond de huidskleur van de zeemeermin niet de rest van het verhaal moet overschaduwen: "Laten we vooral niet vergeten dat The Little Mermaid een prachtig verhaal is over een jonge vrouw die haar hele identiteit omgooit om een man te plezieren."

Trevor
Lees ook:
Trevor Noah betaalt salaris Daily Show-crew uit eigen zak

Tegenover de racistische digitale reacties stonden ook vele honderden filmpjes van jonge meisjes van kleur die euforisch reageerden op de trailer van de film. "Ze ziet er net zo uit als ik!", klonk het.