Ga naar de inhoud
Entertainment

Politie ingezet in coniferen-ruzie Mr. Frank Visser doet uitspraak

Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © Mr. Frank Visser doet uitspraak 15-09-2022 SBS6

Mr. Visser (71) en Viktor Brand (51) reizen naar het Groningse Sappemeer waar Edzert het flink aan de stok heeft met zijn buurman Bert. Die heeft namelijk zonder pardon de kettingzaag door zijn geliefde coniferen gehaald. De buurman in kwestie begrijpt er geen hout van en inmiddels staan de twee mannen lijnrecht tegenover elkaar en is het de hoogste tijd dat het team van 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' de bijl aan de wortel van het conflict te leggen.

"Volgens mij leeft hij min of meer in zijn eigen wereld"

"Volgens mij leeft hij min of meer in zijn eigen wereld", doet Edzert zijn verhaal voor de camera van Mr. Frank Visser doet uitspraak. "Als hij denkt: ik vind dat dat mag, dan moet het ook mogen en heeft hij met niemand wat te maken." Edzert heeft het voorval nog nooit met de buurman besproken, maar heeft wel aangifte gedaan bij de politie - maar daar is nog niks uitgekomen.

De buurman in kwestie, Bert, is zich van geen kwaad bewust. Volgens hem stonden de coniferen op zijn grond en heeft hij het recht om de coniferen om te zagen. "Het waren mijn bomen, dus ik was verantwoordelijk voor die bomen. Dat betekent ook dat als er wat gebeurt, ik aansprakelijk ben. Dat was ook de reden dat ik zoiets had van: ze moeten eruit (…) Ze waren oud er versleten en kwamen door mijn fundering heen", doet Bert zijn kant van het verhaal, die het op zijn beurt zat is dat zijn buurman zomaar een hek geplaatst heeft en beton heeft gestort.

Unicum:
Lees ook:
Unicum: Mr. Frank Visser doet uitspraak krijgt alsnog een happy end

Ondertussen is het een welles-nietes verhaal, dus is het de hoogste tijd dat mr. Visser en Viktor naar Sappemeer gaan om een einde aan dit eeuwige gezaag te maken. 

Edzert wil dat de coniferen terugkomen, de keet die op de grond staat van zijn buurman wordt afgebroken en dat de erfgrens wordt gerespecteerd. Bert eist op zijn beurt dat zijn buurman geen stap meer op zijn grond zet, de dakgoot aanpakt en zijn grond respecteert.

Grofgebekte
Lees ook:
Grofgebekte Jannie heeft bizar verzoek in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Uit onderzoek van het kadaster blijkt dat de coniferen helmaal niet op Bert zijn grond staan en daarom moet hij van mr. Visser de schade vergoeden, 3000 euro. Ook de schutting van Bert moet weg en een nieuwe dient précies op de erfgrens geplaatst te worden. "Ik ben sowieso blij dat ik er weer coniferen neer kan zetten (...) Er is nou duidelijkheid", antwoordt Edzert, die op zijn beurt zijn schutting moet weghalen. Zijn buurman is het daarmee eens: "Ik kan er wel mee leven. Er is nu een duidelijke oplossing."

Mr. Frank Visser doet uitspraak is elke donderdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. Kijk de aflevering hier terug.