Ga naar de inhoud
Entertainment

Beste Zangers-aflevering Sarita Lorena maakt diepe indruk

Sarita Lorena in Beste Zangers Beeld © Beste Zangers 15-09-2022 AVROTROS

De 25-jarige Sarita Lorena wordt in alweer de zesde aflevering van 'Beste Zangers' toegezongen. De uitzending is extra beladen omdat haar vriend afgelopen juli om het leven komt bij een schietpartij.

"En dan te bedenken dat zij na de opnames weer een dramatisch gebeurtenis heeft meegemaakt"

Sarita brengt haar kinderjaren door bij haar opa en oma in Brazilië, maar als ze negen jaar is verhuist ze naar Nederland. Aan de hand van liedjes van K3 leert de zangeres beter Nederlands praten. Ook de film Tarzan speelt een belangrijke rol in haar leven, omdat de 25-jarige zich herkent in het verhaal. Het nummer 'You’ll be in my heart' van Phil Collins is dan ook haar favoriete soundtrack.

Ook het nummer 'The Climb' van Miley Cyrus speelt een grote rol in haar leven omdat het tijdens één van de meest duistere periodes in haar leven erg belangrijk is. Tijdens de relatie met haar ex-vriend, luistert Sarita vaak naar het nummer. Haar ex is zwaar drugsverslaafd, waardoor ze uiteindelijk in een toxic relatie terecht komt. 

Roxeanne
Bekijk ook:
Roxeanne Hazes blijft achter Beste Zangers-uitspraken Rachel staan

"Ik was natuurlijk nog best wel jong en leerde de jongen in kwestie kennen op mijn zeventiende. Ik had daarvoor niet echt genoeg ervaring gehad met relaties, ik wist niet wat liefde écht inhield. Vandaar dat ik genoegen nam met weinig. Alleen hij zat heel erg met zichzelf en was onzeker. Dat reflecteerde hij op mij, waardoor er heel veel ruzies ontstonden." De zangeres kiest voor zichzelf nadat haar vriend besluit voor haar ogen een zelfmoordpoging te doen. "Uiteindelijk was er een moment dat ik er helemaal klaar mee was en dacht: nu moet ik echt voor mezelf kiezen. Want als ik dat niet doe, verlies ik mezelf."

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113

Ferdi is zo onder de indruk van Sarita, na alles wat ze nu al heeft meegemaakt, en kiest er dan ook voor om van de Portugese liederen af te blijven en 'The Climb' in het Nederlands te zingen omdat hij het ontzettend knap vindt dat ze uit zo’n donkere tijd is geklommen. Met zijn eigen versie 'Geef nooit op' weet hij Sarita te verrassen. 

Sarita
Lees ook:
Sarita Lorena uit Beste Zangers leerde beter Nederlands door K3-liedjes

Na het indrukwekkende optreden doet presentator Jan Smit een uitspraak die inmiddels nog harder binnenkomt na het drama dat zich heeft afgespeeld sinds de opnames. "Iedereen hier heeft een zwak voor je. We willen allemaal graag dat het goed met je gaat", zegt Jan. Ook op Twitter komen de recente gebeurtenissen ter sprake en kunnen kijkers niets anders dan een diepe buiging maken voor de zangeres en haar doorzettingsvermogen. 

Uithaal
Lees ook:
Uithaal Jaap Reesema in Beste Zangers bezorgt iedereen kippenvel

Beste Zangers is elke donderdag om 20.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. Kijk de aflevering hier terug. Alle deelnemers van het huidige seizoen van Beste Zangers keren volgend jaar terug tijdens het evenement Beste Zangers Live.

Roxeanne Hazes blijft achter Beste Zangers-uitspraken Rachel staan

02:08