Ga naar de inhoud
Entertainment

Ellen ten Damme na kankerdiagnose: 'Dan zal ik nu wel doodgaan'

Ellen ten Damme Beeld © ANP

Ellen ten Damme (54) krijgt eerder dit jaar het verschrikkelijke nieuws dat er voor de derde keer borstkanker bij haar is geconstateerd. Inmiddels is Ellen geopereerd en hersteld, zo vertelt ze gisteravond in 'Jinek'.

In 2005 krijgt Ellen voor het eerst de diagnose borstkanker en in 2017 keert de ziekte terug bij de zangeres. Als ze eerder dit jaar te horen krijgt dat er opnieuw kanker is gevonden, moet de zangeres even slikken. "Ik dacht: dan zal ik nu wel doodgaan. Driemaal is scheepsrecht." Ook vraagt ze zich op dat moment af hoe ze dit nieuws met haar dierbaren moet delen. "Verdorie, verdomme. Hoe vertel ik het mijn moeder." Ondanks de schrik, vindt de zangeres dat het 'uiteindelijk toch wel meevalt'. "Het is klein. (...) Het was een operatie en daar bleef het bij." Tegelijkertijd weet ze ook dat het anders had kunnen aflopen. "Als je zo'n mededeling krijgt en het is: 'We kunnen niets meer voor u doen'. Dan is het een heel ander verhaal."

Voor
Lees ook:
Voor de derde keer borstkanker gevonden bij Ellen ten Damme

Nu de operatie achter de rug is en er momenteel geen kanker meer te bekennen is, wil de zangeres deze gebeurtenis 'zo snel mogelijk' achter zich laten. "Het is niet leuk, maar als er een behandelplan komt dan is het ook klaar. Dan ga ik meteen weer aan het werk. Ik zie niet het nut ervan in om te gaan zitten sikkeneuren." Ellen legt uit dat ze de afgelopen tijd alleen maar sterker is geworden. "Ik word er eigenlijk heel positief en blij van, want je denkt: nou, dat heb ik weer mooi doorstaan." Of de kanker ooit terugkomt 'ziet ze dan wel weer'. Voor nu zal ze zich in ieder geval jaarlijks laten blijven controleren.

Inmiddels is de zangeres druk bezig met de voorbereidingen van haar nieuwste voorstelling genaamd Barock

Ellen
Lees ook:
Ellen ten Damme geeft update nadat weer borstkanker werd geconstateerd

Ellen beschuldigt Ali B eerder dit jaar van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar in Jinek vertelt ze dat het nooit de bedoeling is geweest om hiermee naar buiten te komen. Je ziet het in onderstaande video.

Ellen ten Damme blikt terug op onthulling over rapper Ali B

01:42