Ga naar de inhoud
Entertainment

Joey uit De Bachelorette heeft spijt van deelname aan tv-programma

Joey uit De Bachelorette Beeld © jean-Pierre Fourie/RTL

Als Joey uit 'De Bachelorette' eerder dit jaar meedoet aan 'Lange Leve de Liefde' houdt hij daar geen nieuwe vriendin, maar een nare bijsmaak aan over. Volgens de realityster is er zoveel in geknipt en geplakt, dat het lijkt alsof de makers hem bewust zwartmaken. Hij heeft dan ook spijt van zijn deelname aan het programma.

"Zij zijn mij gewoon opzettelijk zwart aan het maken"

In juni dit jaar is Joey te zien in de datingshow van SBS, maar hij gooit hier geen hoge ogen mee. Kijkers vinden hem arrogant en zelfs een narcist en Joey wordt overladen met hatelijke berichten. In de podcast Morning Aftertalk met Gaby Blaaser vertelt hij dat hij spijt heeft van zijn deelname.

Joey zegt in gesprek met zijn Bachelorette-vriendin dat hij destijds is gevraagd om mee te doen aan Lang Leve de Liefde. Hierin wordt hij gekoppeld aan Merel en hij ziet meteen dat het niet zijn type is. Ondanks alles hebben ze toch een gezellige 24-uursdate, waarin ze mooie en leuke gesprekken voeren over het leven.

Lang
Lees ook:
Lang Leve de Liefde vanaf nu te zien bij Videoland

Als Joey de uitzending ziet, schrikt hij zich een ongeluk. "Het is allemaal zo geknipt en geplakt. (...) Dat is echt zo erg; ik herkende mezelf niet eens in dit hele gebeuren." Als Merel hem bijvoorbeeld vraagt wat hij van haar kleding vindt, geeft hij haar een compliment. Waarna Merel zegt dat zij het zelf niks vindt en gaat omkleden, waarop Joey met een knipoog zegt: "Die kleuren matchen ook niet helemaal." Het hele gesprek wordt uiteindelijk zo verknipt dat hij lijkt of de grappig bedoelde opmerking Joey's enige antwoord is. En het gebeurt volgens Joey vaker dat een gesprek helemaal aan elkaar wordt geknipt. "Kom op jongens, waar zijn jullie mee bezig", vraagt hij zich af over de makers van het programma. "Zij zijn mij gewoon opzettelijk zwart aan het maken, dat vind ik echt heftig."

Joey
Lees ook:
Joey uit De Bachelorette ontvangt haatreacties na deelname aan Lang Leve de Liefde

De kritiek op Joey's optreden in Lang Leve de Liefde is niet mals. "Ik werd overal uitgekotst. Echt doodsbedreigingen", zo blikt hij terug op die periode. Hij dient dan ook een klacht in bij de makers. "Dan hebben ze zoveel mooi beeldmateriaal en dan is dit wat ze gebruiken of deze manier." 

De Bachelorette-winnaar heeft het er moeilijk mee. "Het is net alsof heel Nederland tegen je is." Maar tegelijkertijd weet hij ook dat zijn vrienden en familie de echte Joey kennen en weten dat hij niet zo is. "Dat is wel iets waar ik me aan heb vastgehouden."

Lang Leve de Liefde zie je elke dag rond 19.00 uur bij SBS6 en kijk je sinds kort ook bij Videoland.

Lang
Lees ook:
Lang Leve de Liefde-kandidaat spuugt eten uit: 'Alsof er iemand overheen is gereden'

Sylvia Geersen is de nieuwe Bachelorette

01:08