Ga naar de inhoud
Entertainment

First Dates-barman Victor mist maître Sergio: 'Was mijn maatje'

Sergio Vyent en Victor Abeln Beeld © ANP

Nederlands bekendste barman Victor Abeln (38) vertelt in 'Vriendin' over zijn band met voormalig 'First Dates'-maître Sergio Vyent (52). Wat blijkt: niet alleen de kijkers missen Sergio, ook de barman vindt het jammer dat zijn maatje niet meer te zien is in het programma.

"Hij is een van de weinige vrienden die ik onder speeddial heb staan"

First Dates, waarin mensen op blind date gaan, bestaat al sinds 2015. Zowel Sergio als Victor is sindsdien een vast gezicht (geweest) van het televisieprogramma. "We begonnen samen, alweer vijf jaar geleden, en zijn altijd elkaars toetssteen geweest", vertelt Victor over zijn band met Sergio. Het is dan ook niet zo gek dat de twee - naast collega's - ook vrienden van elkaar zijn geworden. "Wanneer ik een klus kreeg aangeboden waarvan ik niet wist of ik 'm moest doen, checkte ik het met hem. Hij is een van de weinige vrienden die ik onder speeddial heb staan."

BN'ers
Lees ook:
BN'ers laten kwetsbare kant zien in First Dates-special

Victor vindt het jammer dat hij hem nu minder spreekt. "Maar zo loopt het leven. Ik ga hem zo meteen weer eens even bellen", besluit hij. Ondanks Sergio's vertrek is hij ook blij met zijn nieuwe collega Denice. "De nieuwe maître Denice is een lieverd, die ik ook graag mag, maar Sergio was mijn maatje." 

Deelnemer
Lees ook:
Deelnemer First Dates wekt verbazing met eekhoorn als huisdier

De reden achter Sergio's vertrek is dat hij een theatertour heeft met Jim Bakkum. Omdat die gelijkloopt met de opnames van First Dates, is het voor hem niet mogelijk deze twee banen te combineren. Voor Victor - en dus ook de kijkers - is er misschien nog goed nieuws, want Sergio sluit zijn terugkeer in het programma niet uit.

'First Dates ook zonder maître Sergio Vyent een hit'

00:44