Ga naar de inhoud
Entertainment

Merel van De Bachelor blikt terug op publieke break-up: 'Vreselijk'

Merel en Thomas in De Bachelor Beeld © Instagram: @thooootje

'De Bachelor' eindigt met vuurwerk als Thomas van der Vlugt (30) in Merel (26) zijn droomvrouw vindt. Het koppeltje is ook nog geruime tijd na de opnames een item, maar in juni van dit jaar gaat de roze bril af en geeft Merel toe dat het uit is. In tijdschrift '&C' blikt ze nu terug op de afgelopen maanden sinds de breuk.

"Het was vreselijk. Een van de heftigste dingen die ik de laatste jaren meegemaakt heb"

Dat De Bachelor zoveel impact zou hebben op haar privéleven, dat had Merel niet gedacht. Volgens de 26-jarige is er niemand die je voor kan bereiden op het feit dat je opeens overal wordt hekend, mensen stiekem foto’s van je maken en over je praten. De opkomst van juicekanalen maakt de impact nog groter, vertelt ze.

De eerste keer dat een vreemde stiekem een foto van haar maakt, weet Merel nog goed. Ze vertelt: "Ik dronk biertjes met vrienden op een terras, zonder dat ik doorhad dat iemand met z’n telefoon bezig was. Een vriendin gelukkig wel, ze zei: 'Als je een foto met haar wil, mag je het ook gewoon vragen, hoor.' Inmiddels ben ik eraan gewend."

Sylvia
Lees ook:
Sylvia Geersen gaat op zoek naar de liefde in nieuwe De Bachelorette

Al houdt ze in het openbaar wel altijd rekening met hoeveel ze drinkt, dat ze niet te luidruchtig is enzovoorts. Natuurlijk is ze nog wel zichzelf, maar ze houdt in haar achterhoofd dat iets op zo’n kanaal kan belanden. Soms kan ze er wel om lachen, maar er zijn ook dagen dat ze moeite moet doen om niet te reageren.

De publieke break-up tussen haar en Thomas is een ander geval. "Het was vreselijk. Een van de heftigste dingen die ik de laatste jaren meegemaakt heb", blikt ze terug. "Een juicekanaal deelde een filmpje waarop Thomas zoende met een vrouw. (…) Thomas en ik hadden op dat moment een break. Ik dacht nog dat het goed zou komen en niet zo plotseling klaar zou zijn. Tot ik opeens dit filmpje zag, samen met half Nederland. Iedereen leek zich ermee te bemoeien."

Merel
Lees ook:
Merel uit De Bachelor kiest na breuk voor zichzelf, gaat alleen op vakantie

Merel vertelt ook in het blad dat ze spijt heeft van haar eigen reactie (zie onderstaande video) en betwist of het wel het beste was een huilende video van zichzelf te delen. "Mijn emoties zaten zo hoog, kennelijk kan ik dan zo reageren. Het was voor mij een les. Ik ben een sterke vrouw, ben nu tandarts, weet wat ik waard ben en wat ik wil. Ik zal open blijven staan voor liefde – met of zonder juicekanalen."

Merel uit De Bachelor in tranen na breuk Thomas

00:40

Meer over Merel vind je in de nieuwe &C.