Ga naar de inhoud
Entertainment

Ook Angela Schijf en Jeroen Spitzenberger in Marco Kroon-film

Angela Schijf en Jeroen Spitzenberger Beeld © ANP

Jeroen Spitzenberger (46), Angela Schijf (43) en Pierre Bokma (66) zijn volgend jaar naast Waldemar Torenstra (48) te zien in 'De Vuurlinie', een nieuwe speelfilm geïnspireerd op het leven van de Nederlandse majoor Marco Kroon. Dat is zaterdagvond onthuld in de talkshow 'Humberto' op RTL 4.

Jeroen Spitzenberger zal in de film te zien zijn als Geert-Jan Knoops, de advocaat die Kroon bijstond in verschillende rechtszaken. Angela Schijf speelt de rol van een fictieve officier van justitie en Pierre Bokma kruipt in de huid van generaal Peter van Uhm. Eerder werd bekend dat Waldemar Torenstra te zien is als majoor Marco Kroon en dat Sallie Harmsen zijn partner Mirjam zal spelen.

Waldemar
Lees ook:
Waldemar Torenstra scoort hoofdrol in film over Marco Kroon

De Vuurlinie is geïnspireerd op het verhaal van Marco Kroon, de Nederlandse majoor die in 2009 werd onderscheiden met de militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding die Nederland kent. De film vertelt behalve over zijn werk in Afghanistan, ook over de trauma's waar de militair in de jaren daarna mee kampte en de rechtszaken waar hij mee te maken kreeg, onder meer vanwege wapenbezit.

Lies
Lees ook:
Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra stralen in nieuwe film

Dutch FilmWorks brengt De Vuurlinie in september 2023 uit in de bioscoop. We spraken Waldemar op de (oorlogs)set in Spanje, onder meer over 'de kopstoot':

Waldemar Torenstra kruipt in de huid van Marco Kroon: ‘Kikkerpak komt ook voorbij’

01:49