Ga naar de inhoud
Entertainment

Danielle en Reinout Oerlemans moesten relatie 'opnieuw uitvinden'

Danielle en Reinout Oerlemans Beeld © NPO/Evenblij Maakt Vrienden 09-09-2022

Ex-soapie Reinout Oerlemans (51) laat zich zelden interviewen. De Nederlandse pers laat hij de afgelopen jaren zelfs links liggen. Toch krijgt Frank Evenblij (43) het voor elkaar: in 'Evenblij Maakt Vrienden' zoekt hij Reinout en zijn gezin op in Los Angeles. Hij spreekt hen over hun leven in Amerika, Reinouts miljoenenbedrijf en hun huwelijkscrisis.

"Jezelf opnieuw uitvinden en ook je relatie opnieuw uitvinden, dat is een ontzettend diep proces"

Nog maar 18 jaar is Reinout als hij van de straat geplukt wordt en de hoofdrol aangeboden krijgt in Goede Tijden, Slechte Tijden. Later gaat hij aan de slag als presentator, regisseur en bijna een kwart eeuw later mag hij zich één van de grootste producenten ter wereld noemen met tv-shows en films in meer dan 100 landen.

In 2017 verkoopt hij zijn succesvolle bedrijf Eyeworks aan het Amerikaanse Warner Bros. voor een bedrag van 273 miljoen dollar. Maar Reinout wordt flink tot de orde geroepen als hij rond diezelfde periode een hartaanval krijgt en rust moet nemen. "Ik zal het nooit vergeten: in de ambulance van Het Gooi naar Amsterdam was er een ambulancemedewerker, die pakte mijn hand vast. Dat was ongelofelijk fijn. Dat staat me nog altijd bij."

Reinout
Lees ook:
Reinout Oerlemans ingezworen als honorair consul: 'Trots moment'

Samen met zijn gezin verhuist de programmamaker naar Los Angeles en hij trekt zich volledig terug uit de publiciteit. Acht jaar lang geeft hij geen enkel interview om in alle rust een nieuw leven op te bouwen, maar nu maakt hij voor voormalig collega Frank Evenblij een uitzondering. "We hebben acht jaar niks gedaan in de media en zomaar verdwijnen uit Nederland vonden we eigenlijk ook niet goed", vertelt Reinout aan Frank, die hij nog kent van vroeger.

Vader
Lees ook:
Vader van Reinout Oerlemans overleden

Reinout en zijn vrouw Danielle - die goed weten hoe fortunate ze zijn - hebben besloten om, als ze dan een interview geven, het ook meteen 'goed' te doen. Het koppel besluit dan ook eerlijk te zijn over hun huwelijksproblemen. Want waar Danielle in Nederland 'de vrouw van' is, is dat in Amerika andersom.

"Weet je hoe moeilijk dat is? Dat klinkt heel stom, maar wij hebben alles in Nederland achtergelaten. Om jezelf opnieuw uit te vinden en ook je relatie opnieuw uit te vinden, dat is een ontzettend diep proces geweest", aldus de tv-maker. Even later vertelt een openhartige Reinout dat hij en zijn 'grote liefde' het niet altijd makkelijk hebben gehad. "Dat kan ook niet, we zijn al meer dan twintig jaar samen. Dat zal geen geheim zijn."

Oerlemansjes openhartig over pieken en dalen in hun relatie tijdens bezoek Frank Evenblij

03:14

Kijk de aflevering van Evenblij Maakt Vrienden met Reinout Oerlemans hier terug.