Ga naar de inhoud
Entertainment

Oververhitte buren gaan in discussie met mr. Visser: 'Luister nou eens!'

Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © SBS6/screenshot Mr. Frank Visser doet uitspraak 09-09-2022

Peter en Trien uit 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' ervaren enorm veel overlast van de houtkachel van hun buren, Marja en Jolanda. Zodra hun buren beginnen met stoken staat hun hele huis én tuin blauw, en dat kunnen ze niet meer verdragen. Niet alleen gaat hun gezondheid letterlijk in rook op, ze worden ook knettergek van de herrie als de buren hun houtblokken opstapelen in de garage. Hoogste tijd dat mr. Frank Visser (71) en Viktor Brand (51) als de brandweer naar Breda gaan om dit brandje te blussen.

Peter en Trien wonen sinds 2009 in een fijne bungalow aan de rand van Breda. Toch kunnen de pensionado’s niet echt genieten van hun woning. Vanaf het eerste moment dat ze in het huis wonen, hebben ze enorme last van de houtkachel van de buren. "De stank komt hier gewoon uit de afzuigkap naar binnen. Dan is het niet te houden in de keuken", doen ze hun verhaal. "Op een gegeven moment gaat het binnen echt stinken. Dan kun je beter buiten gaan zitten dan binnen." Ook het opstapelen van het hout zit Peter en Trien niet lekker: "Als ze het hout komen brengen, is het 'bam, boem, bam', de hele dag."

De buren in kwestie, Marja en Jolanda, zijn het gezeur over hun geliefde houtkachel - die ze vooral 'gezellig vinden' - wel een beetje beu. Ze doen er namelijk alles aan om de overlast zoveel mogelijk te voorkomen, maar zijn echt niet van plan om helemaal te stoppen met stoken. Ze proberen al om overdag niet te stoken en droog hout te gebruiken. "Wat kunnen we nog meer doen?"

Unicum:
Lees ook:
Unicum: Mr. Frank Visser doet uitspraak krijgt alsnog een happy end

Als Viktor hen vertelt dat hun buren last hebben van het geluid van het hout, barsten ze in lachen uit. "Dat is één keer per jaar", vertellen Marja en Jolanda. "Op het moment dat het hout gestort wordt, dat geeft herrie, maar dan komt de buurman ook meteen kijken. Hij is behoorlijk nieuwsgierig." En dat vinden ze op hun beurt weer vervelend - al houdt Peter zich van de domme. "Je krijgt weinig kans om naar binnen te gluren, want de deuren gaan altijd meteen weer dicht", vertelt hij. Ook is hij ervan overtuigd dat de garage in kwestie op zijn grond staat.

"Ik lig er echt wakker van", reageert Marja. "Ik moet er niet aan denken dat we deze garage af moeten breken. Ik vind het ook echt nergens over gaan. Al die mensen hiervoor hebben er nooit over geklaagd en dan komt er iemand wonen die veel tijd heeft - misschien wel te veel tijd heeft - om over dingen na te denken. En die gaat over dit soort dingen zeuren.'

Grofgebekte
Lees ook:
Grofgebekte Jannie heeft bizar verzoek in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Inmiddels beginnen de gemoederen behoorlijk verhit te raken en daarom is het de hoogste tijd dat meester Visser naar Breda komt om het vuurtje voor eens en altijd te smoren. Tijdens de hoorzitting vertelt de rechter dat de kachel, ondanks het geklaag van Peter en Trien, amper te ruiken is. Die zijn het niet eens met de uitspraak: "Dat is onzin. Ik ruik het wel heel goed."

Ook de experts hebben niets gezien of geroken en vinden dat er niets mis is met de schoorsteen. Wederom pikken Peter en Trien het niet en ze gaan opnieuw in discussie. "Ik snap dat u emotioneel bent, maar…", reageren de experts op de reactie van Peter, die inmiddels witheet is en niet meer fatsoenlijk luistert naar meester Visser.

Viktor
Lees ook:
Viktor Brand schuift emigratie plannen op de lange baan

Uiteindelijk krijgt Peter dan ook geen gelijk. Niet alleen wat betreft de houtkachel - al moet er wel een cursus worden gevolgd -, ook de garage mag gewoon blijven staan. En dat is een groot verlies voor Peter en Trien. Peter noemt de uitspraak dan ook 'een drol'.

Mr. Frank Visser doet uitspraak is elke donderdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. Kijk de aflevering hier terug.