Ga naar de inhoud
Entertainment

Claudia krijgt Jaap aan het huilen met nummer over gewichtsstruggles

Jaap Reesema Beeld © NPO/screenshot Beste Zangers 8 september

Donderdagavond is het de beurt aan Jaap Reesema (37) om toegezongen te worden in 'Beste Zangers'. Met name Claudia de Breij (47) weet een gevoelige snaar bij hem te raken: zij zingt een liedje van één van zijn favoriete artiesten en verwijst hierbij naar iets waar Jaap jarenlang mee worstelde: zijn gewicht. Haar tekst weet Jaap tot tranen te roeren.

"Dat was volle bak huilen, ja"

Als je ergens niet aan ontkomt in Beste Zangers is het wel het delen van je levensverhaal. Jaap vertelt dan ook openhartig over de grote impact die de scheiding van zijn ouders op hem heeft gehad. De zanger was destijds zo verdrietig over de breuk, dat hij 35 kilo aankwam en niet lekker in zijn vel zat. "Tja, je weet dat er persoonlijke verhalen komen. Anders moet je niet meedoen. Maar ik heb er geen moeite mee om daarover te vertellen; dit is wie ik ben", legt hij uit.

Sarita
Lees ook:
Sarita Lorena uit Beste Zangers leerde beter Nederlands door K3-liedjes

Claudia hoeft niet lang na te denken over een nummer. Jaap is namelijk groot fan van Paul Simon. Ze kiest voor 'Diamond on the Soles of Her Shoes', maar maakt hier 'Gouden Jasje' van, waarbij ze refereert aan het gouden colbertje dat Jaap droeg toen hij 35 kilo zwaarder was. Het nummer komt hard binnen bij Jaap. "Ik was nooit met tekst bezig, melodieën raken mij normaal gesproken. Maar die tekst van Claudia.... zij is een woordkunstenaar. Dus dat was volle bak huilen, ja."

Uithaal
Lees ook:
Uithaal Jaap Reesema in Beste Zangers bezorgt iedereen kippenvel

Ook de kijkers thuis genieten met volle teugen van de versie van Claudia:

Beste Zangers is elke donderdagavond om 20.35 uur te zien op NPO1 en kun je hier terugkijken.