Ga naar de inhoud
Entertainment

Waarom Waylon Jinek afzegde: 'Druk vanuit de redactie'

Waylon Beeld © ANP

Waylon (42) geeft via zijn manager duidelijkheid over waarom hij niet meer aan wil schuiven bij 'Jinek'. Voor de zanger is het boek over zijn bedrog tegenover Bibi gesloten: hij is niet van plan om er nog over te praten.

"Welke vraag zou hij in godsnaam nog moeten beantwoorden?"

Waylon zou op 14 september zijn opwachting maken in de talkshow van Eva Jinek, maar gisteren is duidelijk geworden dat hij ervan afziet. Het management van de zanger heeft met de redactie van het programma van tevoren de afspraak gemaakt dat er slechts één vraag gesteld zou worden over zijn privéleven: 'Hoe is het thuis?'

In de aankondiging van het interview, wordt volgens de manager echter de indruk gewekt dat Waylon uitgebreid in zou gaan op zijn privéleven. "Zonder overleg is zijn aanwezigheid bij Jinek door het programma ver van tevoren aangekondigd waarna de indruk ontstond dat Waylon daar nog eens uitgebreid zou praten over de gebeurtenissen in zijn en Bibi’s privéleven. Toen dit als feit werd aangekondigd in diverse media ontstond er druk vanuit de redactie om - ondanks eerder gemaakte afspraken - de privégebeurtenissen toch uitgebreider te bespreken. Hiervoor hebben wij vriendelijk bedankt en hebben we meteen besloten het geplande optreden te annuleren."

Waylon
Lees ook:
Waylon krijgt koudwatervrees en ziet af van optreden Jinek

Zijn manager legt uit waarom Waylon er niet meer over wil praten: "Hij heeft immers gebiecht, zijn diepe excuses gemaakt aan zijn vrouw en zij knokken inmiddels samen voor wat ze waard zijn. De tijd zal leren of dat voldoende is. En welke vraag zou hij in godsnaam nog moeten beantwoorden?"

Waylons manager benadrukt dat wanneer de zanger zijn opwachting maakt in een programma dit niet meteen betekent dat hij zijn privéleven zal bespreken.