Ga naar de inhoud
Entertainment

Openbaar Ministerie doet onderzoek naar Thijs Römer

Thijs Römer Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag door acteur Thijs Römer (44). Dat blijkt uit navraag van RTL Boulevard bij een woordvoerder van het parket Noord-Nederland van het OM. Meerdere vrouwen zouden aangifte hebben gedaan.

In mei dit jaar is door een toen 20-jarige dame aangifte gedaan tegen de 44-jarige acteur vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. De vrouw beschuldigt de acteur van seksueel grensoverschrijdend gedrag dat plaats zou hebben gevonden op haar veertiende. Thijs laat eerder dit jaar weten dat hij zich 'niet genoodzaakt' voelt daarop te reageren. "Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver."

De vrouw in kwestie geeft later aan dat ze spijt heeft van het delen van de beschuldigingen op Twitter, maar neemt deze niet terug. Het is niet bekend of zij een van de personen is die nu aangifte heeft gedaan. Bronnen melden aan RTL Boulevard en De Telegraaf dat er minimaal drie aangiften van zedenmisdrijven door jonge slachtoffers liggen. Het zou gaan om jonge vrouwen die de acteur beschuldigen van onder meer sextorsion, ofwel online seksueel misbruik. 

Thijs
Lees ook:
Thijs Römer maakt agenda leeg: 'Te veel gewerkt'

Het Openbaar Ministerie geeft aan niets te willen zeggen over het verloop van lopende onderzoeken, noch kan het bevestigen of Thijs verdachte is en of de eerdere beschuldiging een aparte zaak vormt. Het lijkt erop dat justitie nog niet heeft besloten of Thijs daadwerkelijk wordt vervolgd.

Thijs zou reeds door de zedenpolitie zijn verhoord. Volgens bronnen zou een van de vermeende slachtoffers er zo slecht aan toe zijn dat zij is opgenomen in een instelling. 

Igone
Lees ook:
Igone reageert op beschuldigingen Thijs Römer

Woensdag maakt het management van Thijs bekend dat de acteur zijn agenda voorlopig leeg veegt. Hij zou het afgelopen jaar te veel gewerkt hebben en toe zijn aan rust. Het vermeend slachtoffer reageert hier via Instagram als volgt op: 'Te veel gewerkt? Goeie smoes, Thijs.'

RTL Boulevard heeft Thijs Römer om een reactie gevraagd, maar deze nog niet ontvangen. Ook zijn manager wil niet reageren.