Ga naar de inhoud
Entertainment

Beau van Erven Dorens wil over paar jaar stoppen met tv-carrière

Beau van Erven Dorens Beeld © ANP

Beau van Erven Dorens (51) wordt columnist voor het 'AD'. Zijn eerste bijdrage verschijnt zaterdag in 'Mezza', het weekendmagazine van de krant. Dat meldt het 'AD' donderdag op haar website. Beau doet in het begeleidende interview ook een opmerkelijke uitspraak over de toekomst van zijn tv-carrière.

"Ik zit niet te wachten op oud worden op televisie"

Beau is sinds 1998 al te bewonderen op nationale televisie. Om die reden vraagt hij zich ook af hoelang hij nog kan doorgaan. "Ik word zo langzamerhand een dinosaurus", stelt hij. Het zal daarom niet lang meer duren voordat hij een punt zet achter zijn tv-carrière. "Een jaar of drie, vier. (...) Ik zit niet te wachten op oud worden op televisie. Ik vind ook, de mensen die dat doen, het wordt er allemaal niet beter op.” 

Vrouw
Lees ook:
Vrouw Beau van Erven Dorens geen behoefte aan de spotlight

Voor nu gaat hij nog iedere dag met veel plezier naar zijn werk. "Nu gaat alles goed en is alles leuk, maar het leven is kort. Ik verheug me erop om iets anders te gaan doen." Beau kan ook al wat zaken opnoemen die hem tegen die tijd waarschijnlijk bezig zullen houden: "Er zijn zoveel dingen. Beetje ondernemen, boeken schrijven, reizen, avonturen beleven. Ik heb wel honderd ideeën.” Het leven in de schijnwerpers gaat hij dan ook niet missen. "Ik hecht daar écht geen waarde aan.”

Beau
Lees ook:
Beau van Erven Dorens noemt Yvon Jaspers 'pooier'

Het is niet de eerste keer dat Beau columns gaat schrijven. Eerder leverde hij bijdragen aan de bladen Propria CuresNieuwe Revu en Het Parool. Zijn stukken gingen toen vooral over de televisiewereld. Hij belooft dat zijn columns minder venijnig zullen worden dan vroeger. "Ik heb geen zin om te schrijven over het baardje van Wopke Hoekstra en zijn midlifecrisis. Ik wil ook niet belerend zijn. Ik wil op een kwetsbare manier stukjes schrijven over het leven, mijn leven, het gezin, de kinderen. Door al die leeftijden heen zie ik ze ontwikkelen, ploeteren, groeien. En het huis uit gaan."

Beau
Lees ook:
Beau van Erven Dorens niet bang voor concurrerende talkshows

Nu Beau gaat werken voor het AD wordt Angela de Jong zijn collega. Zij uitte eerder dit jaar kritiek op hem.

Beau van Erven Dorens noemt kritiek Angela de Jong vermakelijk

02:04