Entertainment

Voor het eerst koppel met zelfde geslacht in kinderserie Peppa Pig

07 september 2022 21:41 Aangepast: 08 september 2022 15:35
Peppa Pig Beeld © ANP

In de populaire kinderanimatieserie 'Peppa Pig' is voor het eerst een koppel met hetzelfde geslacht te zien. Volgens de 'BBC' was in de aflevering van dinsdag te zien dat het varkentje Peppa werd voorgesteld aan de twee moeders van haar ijsbeervriendin Penny.

"Het zal veel voor ouders en kinderen betekenen dat hun ervaringen worden vertegenwoordigd in zo'n iconisch kinderprogramma"

"Ik woon bij mijn mama en mijn andere mama", zou Penny hebben gezegd. "Een mama is een dokter en de andere mama kookt spaghetti."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Warner Bros. maakt kinderserie over Batmobile

De Britse animatieserie is in talloze landen, waaronder Nederland, te zien. Twee jaar geleden werd er in de Verenigde Staten al een petitie gestart om een koppel van ouders met hetzelfde geslacht te introduceren. "Het uitsluiten van gezinnen van hetzelfde geslacht zal hen leren dat alleen gezinnen met één ouder of twee ouders van verschillend geslacht normaal zijn", zei de persoon die de petitie was gestart. Bijna 24.000 mensen waren het daarmee eens.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kinderserie De Freggels komt terug met gloednieuwe afleveringen

De directeur van de Britse liefdadigheidsorganisatie Stonewall, die zich inzet voor gelijke rechten voor de lhbti-gemeenschap, noemt het 'geweldig' dat Peppa Pig na achttien jaar een koppel met hetzelfde geslacht heeft toegevoegd. "Velen die de show kijken hebben zelf twee moeders of twee vaders en het zal veel voor ouders en kinderen betekenen dat hun ervaringen worden vertegenwoordigd in zo'n iconisch kinderprogramma."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore