Ga naar de inhoud
Entertainment

Katja Schuurman wil voorlopig niet samenwonen met vriend: 'Tijd voor mezelf'

Katja Schuurman Beeld © ANP

Katja Schuurman (47) heeft na haar breuk met Freek van Noortwijk weer de liefde gevonden in haar kersverse relatie met Niek. De actrice deelt details over hun leven samen in haar podcast 'Schuurman & Spigt ruimen op'. Hierin komt ook het onderwerp 'samenwonen' aan de orde.

"Ik heb de traditionele vorm van een relatie al op allerlei manieren uitgeprobeerd"

Katja's nieuwe vriend woont op Ibiza en daarom hebben de twee een lange afstandsrelatie. Toch verblijft hij deze zomer in het huis van Katja, terwijl de actrice door Amerika reist met haar dochtertje Sammie. Inmiddels is hij weer teruggevlogen en dat vindt Katja eigenlijk 'best wel heel erg lekker'. Of ze ooit gaat samenwonen met haar nieuwe vlam weet ze echter nog niet. "Ik heb heel erg zitten na te denken. Ik heb de traditionele vorm van een relatie al op allerlei manieren uitgeprobeerd. Trouwen, samen leven, een kind. (...) Ik denk eigenlijk niet dat dat de ideale vorm is voor mij." 

Katja
Lees ook:
Katja Schuurman kreeg nieuwe inzichten over scheiding door paddo’s

Om die reden vindt Katja het eigenlijk wel prettig dat haar vriend momenteel op Ibiza woont. "Ik heb best wel behoefte en tijd nodig voor mezelf." Samenwonen zal er waarschijnlijk voorlopig dus niet inzitten voor de twee. Waar Katja wel nog heilig in gelooft, is monogamie. "Wat mij betreft wel een relatie met een iemand, maar niet de hele tijd op elkaars lip." 

Katja
Lees ook:
Katja Schuurman is (behoorlijk) verliefd: 'Alles ziet er gelukzalig uit'

Katja trouwde in 2006 met acteur Thijs Römer en samen kregen ze dochtertje Sammie. In 2019 stapte de actrice opnieuw het huwelijksbootje in en dat deed ze met Freek Van Noortwijk. Nadat hun dochtertje Coco in augustus 2020 werd geboren, besloot het stel in het najaar van 2021 uit elkaar te gaan. 

Dit is het liefdesleven van Katja Schuurman in vogelvlucht

01:46